Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

10 Kasım’la ilgili 2 öğretmen açığa alındı
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 15 Kasım 2019 - 13:41:43
10 Kasım’la ilgili 2 öğretmen açığa alındı

Bayramiç’te 10 Kasım’da yaşanan sirenlerin erken çalması skandalıyla ilgili, törende görevli 2 öğretmenin açığa alındığı öğrenildi. Eğitim-İş, konuyla ilgili sert bir açıklamada bulundu.

Bayramiç’te, 10 Kasım’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının yıl dönümü nedeniyle Yıldırım Akbulut Meydanı’nda gerçekleşen törende sirenler 6 dakika erken çalmıştı. Hatanın anlaşılması üzerine saat 09.05’te bir kez daha saygı duruşunda bulunulmuş ve İstiklal Marşı okunmuştu. Vatandaşlar duruma büyük tepki göstermiş ve olay ulusal basında da yer bulmuştu. Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili belediyeyi suçlamış, belediye de bu duruma sert bir şekilde cevap vermişti. Bayramiç Kaymakamlığı tarafından yapılan soruşturmayla ilgili, törende görevli 2 öğretmenin açığa alındığı öğrenildi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Eğitim-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş, “Bayramiç Kaymakamlığı, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası resmi törenlerinde yaşanan olumsuzluklar ile ilgili yaptığı soruşturmada törenin sunucusu ile töreni yöneten görevli Eğitim-İş üyesi öğretmeni sorumlu tutarak açığa almıştır.

Asli sorumlu ilçe milli eğitim müdürü ile sorumlu şube müdürlerine dokunmayıp , iki öğretmene sorumluluğu yıkmak bu işin asli sorumlularını gözden kaçırmaktır…

Elbet işin Gerçekliği ortaya çıkacaktır. Töreni yöneten Eğitim-İş üyesi öğretmen, Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine bağlı bir üyemizdir..

Bayramiç Kaymakamlığı, cambaza bak demeye çalışsa da , Cambaza bakmayacağız..

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programında yaşanan sorunlar ile ilgili sorumlu ilçe milli eğitim şube müdürünü niye açığa almadınız?

10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası ile ilgili okullara gönderdiği kesin olarak bilinen BAYRAM ifadesinin yazıldığı resmi yazı nedeniyle ilçe milli eğitim müdürünü niye açığa almadınız..

Her iki olayda da soruşturmanın selametimi yoktu..

Eğitim-İş Çanakkale Şubesi olarak makam yetkililerini adamım tercihinde kullanan her kamu otoritesini reddediyoruz…

Eğitim-İş üyesi öğretmen ile sunucu öğretmen masumdur.  Asli sorumluluk ilçe milli eğitim müdürü ve ilgili şube müdürüdür..

Kaymakamlık makamında olay günü tutulan tutanaklar da bu masumiyeti kanıtlamaktadır..

Bayramiç Kaymakamlığını Eğitim-İş olarak uyarıyoruz.  Açığa alacaksanız ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürünü almalısınız..

10 Kasım Atatürk’ü Anma programındaki yaşanan olumsuzluklar öğretmenlere yüklenemez.

Açığa alınan Öğretmenler derhal görevlerine iade edilmelidir…” ifadeleri kullanıldı.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz