Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

“Asıl sorumlular göz ardı edilmiştir”  
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 21 Kasım 2019 - 15:16:04
“Asıl sorumlular göz ardı edilmiştir”  

Eğitim-İş Sendikası yöneticileri tarafından Yıldırım Akbulut Meydanı’nda yapılan açıklamada, 10 Kasım töreninde yaşanan sorun sonucu iki öğretmenin açığa alınmasına tepki gösterildi. Açıklamada, sorumluluğun ilçe milli eğitim müdürlüğünde olduğunun altı çizildi.

Eğitim-İş Sendikası, Bayramiç’te 10 Kasım töreninde yaşanan sıkıntı ve kamuoyundan gelen tepkiler üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 2 öğretmenin açığa alınmasına tepki gösterdi. Yıldırım Akbulut Meydanı’nda bir araya gelen Eğitim-İş Sendikası idarecileri ve öğretmenler, basın açıklamasıyla öğretmenlerin göreve iade edilmesini istedi. Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım ve Eğitim-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş ile çok sayıda öğretmenin katıldığı basın açıklamasına vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla andıklarını belirterek sözlerine başlayan Yıldırım, “Bayramiç’te yıllardır milli eğitim müdürlüğünün bazı uygulamaları ile özellikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yaşananlar ve ardından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası’nda okullara yazılan resmi belgede ‘bayram’ ifadesinin kullanılması büyük tepki topladı. Tepkiler çığ gibi büyüdü ve şikayetler Milli Eğitim Bakanlığı’na kadar ulaştı. Sonunda soruşturma başlatıldı. Süreci ve sorumluların gereken cezaları almalarını elbette takip ediyoruz. Tüm uyarılarımıza rağmen yaşanan olumsuzluklardan ders çıkarmayan ve gerekli önlemleri almayan ilçe milli eğitim müdürlüğü, sorumluluğu başka kurumlara yüklemeye çalışarak işleri siyasi bir çekişmeye vardırmıştır.

Tutanak eklendi

Maalesef 10 Kasım’da sirenin 5 dakika erken çalması bardağı taşıran son damla olmuştur. Bayramiç halkı, Atasına yapılan bu saygısızlığa ve organizasyon bozukluğuna tepki göstermiş ve ilçe milli eğitim müdürünün görevden alınmasını istemiştir.  10 Kasım töreninde her şey kaymakamın gözü önünde cereyan etmiştir. Tepkiler sonucu kaymakamlık soruşturma başlatmış, sorumluluğun ve aksaklıkların ilçe milli eğitim müdürlüğüne ait olmadığına dair bir tutanak soruşturma dosyasına eklenmiştir. Tören yöneticisi Eğitim-İş üyesi öğretmen Duygu Atabey ile Eğitim-Bir-Sen üyesi Halil Akgün, sonuçta açığa alınmıştır. Bu iki öğretmenimiz, işlerini gerektiği yapmaya çalışan görevlendirilmiş öğretmenlerdir.  Herkes bilir ki resmi törenlerin organizasyon ve yürütmesinde hangi kurum sorumlu ise o kurumun müdürü ve şube müdürü sorumludur. İşlerini yapmaya çalışan 2 öğretmen açığa alınarak, asıl sorumlular göz ardı edilmiştir. 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde bu yapılan büyük bir haksızlıktır. Uzaklaştırma tedbirinin derhal kaldırılarak, öğretmenlerimizin öğrencilerine kavuşturulmalarını ve görevlerine iadelerini talep ediyoruz” dedi. Yıldırım, açıklama öncesinde Kaymakam Sercan Gökdemir ile yapılan görüşmede 2 öğretmenin kısa sürede göreve iade edileceklerini öğrendiğini de ifade etti.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz