Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

“Baroların parçalanması, hukuk devletinin yok edilmesidir”
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 19 Haziran 2020 - 17:24:35
“Baroların parçalanması, hukuk devletinin yok edilmesidir”

Barolarla ilgili yapılmak istenen değişikliğe karşı alınan karar doğrultusunda yürüyüşe başlamadan önce açıklama yapan Çanakkale Barosu Başkanı Av. Bülent Şarlan, “Baroların parçalanması, siyasallaştırılması, hukuk devletinin yok edilmesidir” dedi.

 

 

Avukatlık Kanunu’nda Barolarla ilgili yapılmak istenen değişikliğe karşı, Adalet Bakanlığı ve T.B.M.M.’deki siyasi parti temsilcileriyle yapılan görüşmelerin sonuç vermemesi üzerine, yapılmak istenen değişikliklerin barolara ve yargı dünyasına vereceği zararlara dikkat çekmek ve itirazlarımızı görünür kılmak için her şehirden Ankara istikametine doğru Baro Başkanlarının yürümesi kararı alındı. Karar doğrultusunda Çanakkale Barosu Başkanı Av. Bülent Şarlan da baro idari binası önünde yönetim kuruluyla birlik basın açıklaması yaparak yürüyüşe başladı. Şarlan yaptığı açıklamada, “Kamuoyunda uzun süredir yer alan, baroların yapısını ve seçim sistemlerini değiştirmeye yönelik değişikliklere ilişkin tartışmalar devam etmektedir. Yaşanmakta olan pandemi süreci nedeniyle, mesleki sorunların zirve yaptığı bir dönemde avukatlara ve barolara sorulmadan yeni bir düzenleme iradesi gösterilmesi karşısında baro başkanları olarak 19 Mayıs 2020 ve 1 Haziran 2020 tarihlerinde bir araya geldik. TBB ve 80 Baro olarak teklifin geri çekilmesi, sonrasında mesleğin birikmiş sorunları da dahil olmak üzere tüm sorunların çözümü için görüşmeye hazır olduğumuzu kamuoyu ile paylaşmıştık. Sonrasında geçen hafta Adalet Bakanı, Kamu Baş Denetçisi ve TBMM de siyasi partilerin temsilcileri ziyaret edilmiş ve düşüncelerimiz aktarılmıştır. Ancak yasa değişikliği iradesinde bir gerileme olmadığı, hatta sürecin ilerlediği görsel ve yazılı basına yansıyan haberlerde görülmektedir. Avukatlık mesleğinin asıl sorunları, yargılamada savunmanın giderek zayıflaması ve adalete olan güvenin zayıflaması konularının çözümü yerine, Baroların yapısının ve seçim sistemlerinin değiştirilmesi çalışmalarını anlamak mümkün değildir. Eğer barolarla ilgili konuşulan değişiklikler yasalaşırsa barolar bazı grupların etkisi altına girebilecek ve yargının siyasallaşmasına neden olacaktır.  Kısaca, kimsenin istemediği ve öngöremediği sonuçların doğmasına sebep olunacaktır. Barolar ve avukatlar hak arama hürriyetinin güvencesidir.  Barolar; haksızlık kimden gelirse gelsin ve kime yönelirse yönlensin hiçbir ayırım gözetmeksizin haksızlığın karşısındadır.

Bu nedenle baroların susturulması sadece avukatların değil, çocukların, kadınların, çevrenin, yaşamın, adalete erişimde dezavantajlı tüm grupların susturulmasıdır.  Baroların parçalanması, siyasallaştırılması, hukuk devletinin yok edilmesidir. O nedenle yapılmak istenen değişikliklere itiraz ediyoruz. Baroların yapısını değiştirmeye yönelik çalışmaların geri çekilmesine ilişkin itirazlarımızı görünür kılmak için ülkemizin her yerinden Baro Başkanları olarak Ankara ya sesimizi duyurmak için yürüyoruz. Bağımsız savunma olmadan, bağımsız yargı da olamayacaktır. Çanakkale Barosu olarak Avukatlık Yasası’nda yapılması planlanan değişikliklerin geri çekilmesi çağrısını son kez yineliyoruz” ifadelerini kullandı. Konuşmasının  ardından Şarlan yürüyüşüne başladı.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz