Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Bayramiç’e bahar geldi
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 2 Nisan 2019 - 17:12:07
Bayramiç’e bahar geldi

Bayramiç, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yeni bir döneme girdi. Bayramiç Belediyesi’nin yeni başkanı, CHP’li Mert Uygun oldu. Belediye meclisine CHP 7, AKP 4 üye soktu. İl Genel Meclisi’ne ise CHP’den 2, AKP’den 1 üye girdi. CHP’liler, sonuçları gece boyunca sokaklarda kutladı.

Bayramiç, bir seçim dönemini daha geride bıraktı. İlçemizde 31 Mart yerel seçimleri, yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Bayramiç Belediyesi’nde başkanlık koltuğuna, CHP’li Mert Uygun oturdu. CHP, 5 yıllık aranın ardından yeniden belediye başkanlığını elde etti. CHP’liler, elde edilen zaferin ardından gece boyunca sokaklarda kutlama yaptı. Sonuçların netleşmesinin ardından parti binası önünde toplanan kalabalık, Uygun’a sloganlarla destek verdi. Bayramiçlilerin tebriklerini kabul eden Uygun’un mutluluğu gözlerinden okunuyordu. İlerleyen dakikalarda parti binası önünden zafer yürüyüşü gerçekleştirildi. Meşaleler, bayraklar ve sloganlarla Bayramiç sokaklarını turlayan CHP’liler, büyük mutluluk yaşadı. Yürüyüşün ardından belediye binası önüne gelen kalabalık, Uygun’un konuşmasını dinledi. Tüm Bayramiç halkına teşekkür ederek sözlerine başlayan Uygun, “Ayrıştırmadan, şeffaf bir yönetim sağlayacağımızın sözünü verdik. Bu başarı sizlerin sayesinde oldu. Çok çalıştık ve başardık. Bayramiç’e bahar geldi” dedi.

Meclis üyelikleri

CHP, belediye başkanlığında 10 bin 434 geçerli oyun 5704’ünü alarak yüzde 54,67 oranla zafer kazandı. AKP, 4341 oy ve yüzde 41,60 oranda kaldı. MHP, 284 oy alırken, SP ise 90 oya ulaşabildi. Belediye meclisinde, CHP 10 bin 379 geçerli oyun 5384’ünü alarak mecliste 7 üyelik elde etti. CHP’den kontenjan üyesi Cem Atılgan ile Ali Kula, Yıldırım Başaran, Nizamettin Çakırtaş, Erdoğan Akıncı, Ahmet Karadeniz ve Yılmaz Göksu belediye meclis üyeliğine seçildi. İYİ Parti de böylece ittifak kapsamında meclise 2 üye vermiş oldu. AKP, 3927 oy alarak meclise Kenan Hekimoğlu, Serpil Özlük, Sefer Madak ve Erman Uydaş’ı gönderdi. MHP ise 1014 oyda kaldı ve meclis üyesi çıkaramadı. İl Genel Meclisi’nde, geçerli sayılan 21 bin 818 oyun 9254’ünü alan CHP, 2 üye kazandı. Zeki Sezer ile Sadık Göğüsgeren, İl Genel Meclisi’nin CHP’li üyeleri oldu. AKP, 8154 oy alarak İl Genel Meclisi’ne 1 üye gönderdi. AKP’den Nurullah Bozkurt mecliste yer aldı. İYİ Parti aldığı 2209 oyla, MHP ise aldığı 1194 oyla meclise üye gönderemedi.

 

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz