Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Bayramiç’i hareketli günler bekliyor
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 27 Ağustos 2019 - 12:23:18
Bayramiç’i hareketli günler bekliyor

Bayramiç Belediyesi’nin düzenlediği 24. İDA Kültür ve Sanat Etkinlikleri, 30 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Etkinlikler kapsamında Yeni Türkü konser verecek ve tohum takas şenliği yapılacak.

Bayramiç Belediyesi tarafından düzenlenen 24. İDA Kültür ve Sanat Etkinlikleri, 30 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Yoğun bir programa sahip etkinlikler, renkli görüntülere sahne olacak. Etkinlikler, 30 Ağustos Cuma günü saat 20.30’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle fener alayı düzenlenmesiyle başlayacak. Fener alayı yürüyüşü, Yıldırım Akbulut Meydanı’ndan başlayacak. Fener alayının ardından otogarda Orkestroia-Sarpedon konseri gerçekleşecek. Etkinlikler kapsamındaki Bayramiç Belediyesi 6. Tohum Takas ve Yerel Ürünler Şenliği ise 31 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde yapılacak. Kapalı pazar yerinde 31 Ağustos Cumartesi günü saat 11.00’deki açılış sonrası sırasıyla Hüseyin Karabulut müzik dinletisi, İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer’in katılımcısı olduğu Kırsalda Kadın İşbirliği Çalıştayı, Zeytin ve Zeytinyağı Çalıştayı, Kır-Kent Ağı Paneli ve Kooperatifçilik Çalıştayı yapılacak. Saat 16.00’da yerel tohumların taka edilmesi ve Grup Samar’ın müzik dinletisi başlayacak. Gün boyu Çocuk Sokağı, atölyeler, stantlar ve dinletiler, Bayramiçlileri ağırlayacak. Özgürlük Parkı’nda saat 14.00’te ise tavla turnuvası gerçekleşecek.

Yeni Türkü konseri

Günün sonunda ünlü sanatçılar İlhan Şeşen ve Sunay Akın, aşk şarkıları ve öyküleriyle ilçe sakinleriyle buluşacak. Konser, Otogar alanında saat 21.30’da başlayacak. Etkinliklerin son günü olan 1 Eylül Pazar günü kapalı pazar yerinde Çevre ve Hukuk Çalıştayı, Yerel Meyve Mirası Çalıştayı, Kır-Kent Ağı Forumu ve Şifalı Bitkiler Çalıştayı düzenlenecek. Kadınlar Arası Kısır Yarışması da kapalı pazar yerinde saat 14.00’da olacak. Özgürlük Parkı’nda ise tavla turnuvasının finali yapılacak. Etkinlikler kapsamındaki bir diğer yarışma olan bisiklet yarışması, belediye önünde saat 14.00’da gerçekleşecek. Yağcılar Orman Deposu önünden başlayacak olan bisiklet yarışmasına 15-18 yaş arası gençler katılabilecek. Saat 20.30’da halk oyunları gösterisi ve bindallı yarışması yapılacak. Türm yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller takdim edilecek. Etkinliklerin finalinde  ise Yeni Türkü konseri gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen müzik gruplarından, binlerce hayrana sahip Yeni Türkü, otogar alanında saat 22.00’de Bayramiçlilerle buluşacak.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz