Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

“Ben süt üreticisinin yanındayım”
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 21 Temmuz 2020 - 12:16:15
“Ben süt üreticisinin yanındayım”

Hakkında ortaya atılan iddialar hakkında açıklamada bulunan Bayramiç Süt Üreticiliği Birliği Başkanı Mehmet Arslan, “Ben süt üreticisinin yanındayım. Bu fiyatlara ülke çapında süt veren yok. Denetlemeye gelen müfettiş, fiyatlar konusunda bizleri tebrik etti” dedi.

Bayramiç Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Arslan, kendisiyle ilgili ortaya atılan iddialar hakkında açıklamalarda bulundu. Sözlerine birlik başkanlığı görevine neden talip olduğunu aktararak başlayan Arslan, “Ben birlik başkanlığına geleli 5 yıl oldu. Başkan olmamın sebebi, birlik yöneticilerinin üreticinin yanında olmamasıydı. Ben gerçek bir üreticiyim. Hayvan ve süt üretiminde önde gelenlerden biriyim. Yıllarca çok ezildiğimiz için göreve talip oldum ve üyelerimizin desteğiyle bu göreve geldim. Geldiğim günden beri de Bayramiçli süt üreticilerinin haklarını korumak için çalışıyoruz. İlçemizde hayvancılığı ilerletmek için uğraştık, bakanlarla görüştük. Yüzde 5 faizlerle, 7 yıl ödemeli kredilerle hayvan alımı yaptırdık. Bayramiç’te sütün varlığını ispatlamak için koşturduk. Ezine peynirinin sütü üreticilerimizden gidiyor. Sütümüz bölgenin havasından, yediği ottan, Kazdağları’nın çok sayıda endemik bitki çeşidi nedeniyle bölgemizin sütü çok özeldir. Bunu bizlere süt fabrikası sahipleri söylemektedir. Sütümüzün kalitesini hiçbir yerde bulamadıklarını ifade etmişlerdir. Ülkemizin en büyük firmalarına, dünya pazarında yer alan firmalara süt sağlıyoruz. Devamlı irtibat kurarak sütümüzü sunuyoruz. Kaliteli, iyi süte de güzel fiyatlar veriliyor. Keçi sütüne 4 TL, koyun sütüne 6 TL fiyat alıcı buluyor. Eğer biz bu denli başarılı çalışmalar yapmasaydık, bölgemizde keçi ve koyun üretimi bitme noktasına gelirdi. Şimdi ise her geçen yıl bölgede koyun ve keçi sayısı artıyor. Tüm üreticilerimize paralarını günü gününe ulaştırdık, kesinlikle mağduriyet yaşatmadık. Hiçbir üreticimizden, birliğimize sütünü verip parasını almadığını duyamazsınız. Endişe ve sıkıntı duymadan işlerini yapmaktadırlar” dedi.

İstifa talebi gelmedi

Kendisine yönelik iddialar ve suçlamaların asılsız olduğunu ifade eden Arslan, “Sütün fiyatının yüksek olmasından rahatsızlık duyan bazı işletmeler bizi karalamak için iftiralar üretiyorlar. Bizi kötülemek adına ‘batıyormuş, borcu varmış’ gibi dedikoduları yaymaya çalışıyorlar. Oysa ki 1800 üyemizin bir tanesinden bile en ufak şikayet veya tepki almadık. Kendi üyelerimizden şikayet var mı diye genel merkezimize sorduk. Denetleme geçirdik ve bunun sebebi üyelerimizden mi dışarıdan mı kaynaklı diye öğrenmek istedik. Üyelerimizden hiçbir şikayet olmadığını genel merkezimiz bize iletti. İl Tarım Müdürlüğü’nden 2 ve Ankara’daki genel merkezimizden 1 müfettiş geldi. Gelen müfettiş ülkenin her tarafında gidiyor. Bize, başka yerde böyle yüksek süt fiyatları görmediğini söyledi. Müfettişler bize teşekkür ederek, tebrik etti. Diğerleri de süt fiyatlarını bizim seviyemize çekmek zorunda kaldı. Birliğimizin borcu var, borcun olmayan böylesi bir yapı bulunmuyor zaten. Bunun yanında verdiğimiz sütlerden alacaklarımız var, çeklerimiz elimizde. Toplamda 2 milyon 800 bin TL alacağımız var. Günleri gelince ödenecek bunlar bize. Üyelerimizden 1 milyon 100 bin TL aidat alacağımız var. Bunların tahsilinde biraz zorlanıyoruz ama üyemizi sıkıntıya sokmak istemiyoruz. Gecikmeye göz yumuyor, üyemizi mağdur etmiyoruz. Bu sefer borç çıkabiliyor doğal olarak. Şunun altını bir kez daha çizmek istiyorum ki hiçbir üreticimizin sütünü alıp parasını ödememezlik yapmadık, yapmayız. Sadece devlete borcumuz var, onu da ödeyecek gücümüz var. Çeklerimizi, belgelerimizi müfettişe sunduk. Sonuç olarak ne bir siyasiden, ne bir üst makamdan, ne de birlik genel merkezinden istifa etmeme yönelik bir talep gelmedi” diye konuştu.

Yasal süreç başlatıldı

Yasal süreci başlattıklarını dile getiren Arslan, “Bir basın kuruluşunun yöneticisi bana gelip, Ezine Peynirciler Derneği’nden kendisini aradıklarını söyledi. Müfettiş gelip gelmediğini sordu. Ben de kendisine müfettiş geldiğini, kontrol yapıp gittiğini söyledim. Hatta müfettişin süt fiyatları nedeniyle bizi tebrik ettiğini söyledim. Başka bir açıklama yapamayacağımı belirtip, bizleri üreticilerimize sormalarını istedim. Üreticilerimiz şikayeti varsa istedikleri gibi dile getirebileceklerini söyledim. Onlar kendi kendilerine, artık sanayicilerin mi, peynirciler derneğinin teşvikiyle mi oldu bilemiyorum ama hakkımızda yalan yanlış haberler yaptılar. Aslı olmayan şeyleri ortaya attılar. Ben seçimle geldim. Bir usulsüzlük, yanlışlık, kanunsuzluk varsa mahkeme açılır. Suçluysak cezasını çekeriz, haklıysak tebrik ediliriz. Benim için öncelik üyelerimizdir ve onlardan tek bir şikayet gelmemiştir. Hakkımda çıkan asılsız haberlerle ilgili hukuki işlem başlatmış bulunmaktayım. İlgili gazeteye noter kanalıyla ihtar çektik, suç duyurusunda bulunduk. Bundan böyle süreci bekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz