Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Billboardları kıran şahıs yakalandı
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 23 Nisan 2019 - 12:04:09
Billboardları kıran şahıs yakalandı

Bayramiç Belediyesi, yönetim değişikliği sonrası ilçedeki billboardları mali durumu ortaya koyan afişlerle donattı. Hemen ardından billboardlar kırılmıştı. Billboardları kıran şahıs yakalandı. Billboardları kıran M.G., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Bayramiç Belediyesi’nde yönetim, bilindiği üzere yerel seçimler sonrası AKP’den CHP’ye geçti. Eski başkan Sadettin Arslan, seçimi kaybederek yerini CHP’li Mert Uygun’a bıraktı. Yeni başkan Uygun, seçim döneminde şeffaf yönetim sözü vermişti ve bunun ilk adımlarını attı. Uygun başkanlığındaki Bayramiç Belediyesi, ilçedeki billboardları mali durumu ortaya koyan afişlerle donattı. Afişlerde ilk olarak 2014 seçimleri sonrası devredilen borçlar yer aldı. 2014’te iş başına gelen AKP yönetiminin 236 bin 430 TL mevcut para ve 4 milyon 514 bin 587 TL borç devraldığı belirtildi. Hemen ardından ise 1 Nisan 2019 tarihi itibariyle AKP yönetiminden CHP yönetimine devreden hesaplar yer aldı. 1 Nisan 2019 tarihi itibariyle banka mevcudu toplam 1 milyon 644 bin 286 TL olarak açıklandı. Devreden borç ise toplam 26 milyon 96 bin 221 TL olarak afişlerde yerini aldı. Borçlarda en büyük kalemi, 11 milyon 350 bin 193 TL anapara ve 6 milyon 583 bin 930 TL faiz olmak üzere toplam 17 milyon 934 bin 124 TL ile İller Bankası’na olan borçlar oluşturdu. İlçe içi borçlar 1 milyon 413 bin 450 TL, ilçe dışı borçlar 5 milyon 925 bin 213 TL, SSK ve maliye borçları 428 bin 222 TL olarak açıklandı. İhalesi yapılıp faturası kesilmeyen borçlar ise 395 bin 210 TL olarak belirtildi.

Belediye çalışanı çıktı

Bu gelişmenin hemen ardından bazı şahıslar, billboardlara büyük zarar verilmişti. Bazı billboardların camları ve lambaları kırılmış, bazıları ise tamamen parçalanarak kullanılamaz hale getirilmişti. Ülke gündemini de meşgul eden olay, ulusal basında da yer almıştı. Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunan Başkan Uygun, “Bu billboardlar bizim değil halkın malı. Vatandaşın, çocukların, kadınların, tüyü bitmemiş yetimin hakkı var bunlarda. Biz, halkımızı bilgilendirmek adına borç durumunu gösteren afişleri astık. Bu durumu kabullenemeyen varsa gelir açıklama yapar. Mala zarar vererek yapılan yanlışları saklayamazsınız. Billboardları kırarak gerçeği saklayamazsınız” açıklaması yapmıştı. Harekete geçen emniyet güçleri, billboardları kıran şahsı yakaladı. Adliyede ifadesi alınan M.G., ardından serbest bırakıldı. Şahsın ifadesinde, billboardlardan sadece birini kırdığını kabul ettiği öğrenildi. Şahsın belediye çalışanı olduğu ve olay sonrası görevine son verildiği öğrenildi.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz