Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Büyük Taarruz’un Bayramiçli şehidi
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 5 Ocak 2021 - 12:29:57
Büyük Taarruz’un Bayramiçli şehidi

Kurtuluş mücadelemizin sembolü Büyük Taarruz’da şehit olan Bayramiçli Mülazım (Teğmen) Osman Lütfi Efendi’nin mezarı, Afyonkarahisar’a bağlı Sinanpaşa ilçesindeki Yıldırım Kemal Şehitliği’nde bulunuyor. Şimdi, şehidimizin adını yaşatmak için harekete geçme zamanı.

Ülkemizin en büyük ve anlamlı turu olan Büyük Taarruz Bisiklet Turu, milli mücadele ruhunu canlı tutmanın yanında, şehitlerimizin hatıralarının tazelenmesini de sağlıyor. Büyük Taarruz Bisiklet Turu’nu organize eden Bayramiçli bisiklet sevdalısı Osman Kutlu, bunun en güzel örneğinin sergilenmesine vesile oldu. Kurtuluş Savaşı’nın zirve noktası, bağımsızlık mücadelemizin sembolü Büyük Taarruz’da şehit olan Bayramiçli 5.Süvari Alayı Mülazım (Teğmen) Osman Lütfi Efendi’nin mezarı, Afyonkarahisar’a bağlı Sinanpaşa ilçesindeki Yıldırım Kemal Şehitliği’nde bulunuyor. Kutlu, bisiklet turu esnasında şehidimizin mezarını bulduklarında gözyaşlarını tutamadığını dile getirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Kutlu, “Büyük Taarruz Bisiklet Turu’nu organize ederken, katılımcılara o günleri adım adım yaşatıyoruz. Bu benim için çok özel bir mutluluk kaynağı. Özellikle yeni nesillere tarihi yerinde ve doğru şekilde aktarabilmenin haklı gururunu yaşıyorum. Fakat asıl gurur veren ve aynı zamanda da hüzünlendiren bir nokta var ki, unutulmuş şehit mezarları. Sekiz yıldır devam eden Büyük Taarruz Bisiklet Turu sırasında hemen her yıl yeni şehit mezarları buluyoruz. Mezarlarını temizleyip yetkililere ve bölge halkına bildiriyoruz. Şimdiye kadar yüzün üzerinde şehit mezarı bulduk. Bizler için gurur verici bir durum ama insan biraz da hüzünleniyor” dedi.

Adı yaşatılmalıdır

Bayramiçli Osman Lütfi Efendi’nin mezarını buluşunu aktaran Kutlu, “Benim için en büyük mutluluk gurur duyduğum an; hemşehrim Bayramiçli Osman Lütfi Efendi’nin mezarını bulduğum andır. Afyonkarahisar’a bağlı Sinanpaşa ilçesinin Yıldırım Kemal Köyü sınırları içinde yer alan Yıldırım Kemal Şehitliği’nde, büyük kahraman Yıldırım Kemal ile koyun koyuna yatan şehidimizin ismi de şehitlikteki kitabede yazılı. Bulduğum zaman gözyaşlarımı tutamadım. Çünkü ilçemizde ne yazık ki böyle bir şehidimizin varlığı bilinmiyordu. Sonraki zamanlarda yaptığım araştırmalarda da kurumsal olarak da bilinmediği ortaya çıktı. Yıldırım Kemal Köyü, tren istasyonu olan bir yer. O tarihlerde düşmanın lojistik merkeziydi. Buranın süvarilerimiz tarafından ele geçirilmesi, düşmanın çekilmesi ve Büyük Taarruz’un başarıya ulaşmasında çok önemliydi. Şehidimiz, 5.Süvari Alayı’na mensup Mülazım (Teğmen) Bayramiçli Osman Lütfi Efendi de bu mücadeleye katılmış ve canını vererek bizlerin bu günlere ulaşmasına vesile olmuştur. Umarım Bayramiç’in büyükleri, kurumları, işadamları bu konuda sürdürdüğümüz çalışmalara destek olurlar da şehidimizin şeceresini, bilgilerini tam olarak buluruz ve adına bir anıt yaparız.  Yaparız ki gelecek nesiller onu unutmasın” ifadelerini kullandı.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz