Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Çanakkale Barosu, saldırıyı kınadı: “AVUKATA DOKUNMA”
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 26 Mayıs 2021 - 14:55:18
Çanakkale Barosu, saldırıyı kınadı: “AVUKATA DOKUNMA”

Çanakkale Barosu, Gelibolu’da saldırıya uğrayan Av. Zafer Kemerliler için Gelibolu Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi.

Çanakkale Barosu, Gelibolu’da saldırıya uğrayan Av. Zafer Kemerliler için Gelibolu Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi.  Açıklamaya Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, Yönetim Kurulu Üyeleri ve avukatlar katıldı. Buluşmada Av. Zafer Kemerliler ve Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan konuşma yaptı.

Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, yaptığı açıklamada avukatların sürekli saldırıya uğradığını, tehditlerle ve hakaretlerle karşı karşıya kaldığını ifade ederek  “Daha ne kadar öleceğiz” diye sordu. Çanakkale Baro Başkanı, yaptığı konuşmada “Avukata yapılan her saldırı, yargı sistemine yapılmaktadır. Hakim ve savcı nasıl korunuyorsa avukat da öyle korunmalıdır” dedi. Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, konuşmasında “Unutulmasın ki, avukat davalarda taraf değil, vekildir. Avukat; icra dosyalarında alacaklı değil, alacaklının vekilidir. Avukat; ceza dosyalarında şüpheli, sanık değil müdafiidir. Avukat; borcun, cezanın ya da boşanmanın sebebi değildir.” dedi.  Konuşmada Av. Zafer Kemerliler ile birlikte her avukatın yanında Çanakkale Barosunun, Gelibolu’dan Yenice’ye 634 avukatın, Türkiye’nin tüm Baroları ve 150 bin avukatın olduğu vurgulandı. Ardından konuşan ve saldırıya uğrayan Av. Zafer Kemerliler ise yaptığı açıklamada, bu ve benzeri saldırıların avukatlık mesleğini hedef aldığını belirtti. Av. Kemerliler, “Bu tür saldırılar avukatların, temsil ettiği müvekkilleri ile özdeşleştirilmesi neticesinde meydana gelmektedir. Bu bakış açısının hak arama özgürlüğü ve bağımsız yargı faaliyetlerini tehdit etmektedir. Mesleğimize yönelik şiddetin son bulmasını istiyoruz. Faillerin hak ettiği cezayı almasını istiyoruz” dedi. Yapılan basın açıklamasında Çanakkale Barosu Yönetim Kurulunun, gerçekleşen saldırı ile ilgili ceza davasına müdahale talebinde bulunacağı ve yargılama sürecini takip edecekleri de vurgulandı. Basın açıklaması bir dakikalık alkışlı protesto ile sona erdi.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz