Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

CHP’li kadınlardan “2020 cinsiyet eşitliği” karnesi
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 5 Ocak 2021 - 12:26:47
CHP’li kadınlardan “2020 cinsiyet eşitliği” karnesi

CHP Bayramiç İlçe Kadın Kolları, yaptığı açıklamada kadın ve çocuk hakları açısından 2020 yılını değerlendirdi. Açıklamada, “Kadın dernekleriyle kenetlenerek, örgütlü mücadelemizi büyütüyoruz” dendi.

CHP Bayramiç İlçe Kadın Kolları Başkanı Seyhan Palaz ve yönetimi, parti binasında açıklamada bulundu. Kadın ve çocuk hakları açısından 2020 yılının değerlendirildiği açıklamada, “Hükümetin 2020 cinsiyet eşitliği karnesini paylaşmak istiyoruz. Ocak ayında; 27 kadın cinayeti ve 7 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti. Şubat ayında; 22 kadın cinayeti ve 12 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti. TÜİK’in bu ay açıkladığı rapora göre; son 1 sene içinde evlilik oranı azalırken, boşanma oranları arttı. Geçen sene öldürülen 474 kadından 114’ü boşanmak veya ayrılmak gibi kendi hayatlarına dair karar almak isterken öldürüldü.

Mart ayında; 29 kadın cinayeti ve 9 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti. Nisan ayında; 20 kadın cinayeti ve 20 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti. Mayıs ayında; 21 kadın cinayeti ve 18 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti. Haziran ayında; 27 kadın cinayeti ve 23 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti. Temmuz ayında; 36 kadın cinayeti ve 11 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti. Ağustos ayında; 27 kadın cinayeti işlendi ve 23 kadın şüpheli şekilde öldü. Eylül ayında; 16 kadın cinayeti ve 20 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti. Ekim ayında; 21 kadın cinayeti ve 8 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti. Kasım ayında; 29 kadın cinayeti ve 10 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti. Aralık ayında; 15 kadın cinayeti ve 1 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti. Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Ebubekir Sofuoğlu, ‘üniversiteler fuhuş yuvası’ dedi. Kadınların ve kamuoyunun büyük tepkisine yol açan bu açıklama sonrasında, Savcılık Sofuoğlu hakkında resen soruşturma başlattı. Pandemiyle mücadele edilen 2020 yılı, kadınlar açısından çok daha zor bir yıl oldu. En az 297 kadın katledildi, 161 kadın da şüpheli şekilde öldü. Aldıkları göstermelik cezalarla adeta sırtları sıvazlanan katiller, can almaya devam etti. Kadınlar, en çok ateşli silahlarla, evlerinde ve sokak ortasında öldürüldü. Ölüm, kadınlara hep en yakınlarından geldi. Kadını her defasında eve hapseden, itaat etmeye zorlayan zihniyet, katillerini de üretti. Kadınların ve çocukların hayatlarını tek tipleştirmeye çalışan bu zihniyetle, ilk önce biz kadınlar hesaplaşacağız, çünkü asla ödün vermeyeceğimiz haklarımız var! Her gün yaşam çığlığını büyüten ve örgütlü gücüyle yeniden ayağa kalkan kadın mücadelesi var! Tercihimiz eşit, özgür, demokratik, adil bir yaşamdan yana. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak; Türkiye’nin her bir köşesinde örgütleniyoruz. Hızla artan kadın üyelerimizle, her geçen gün sesimizi çoğaltıyoruz. Şiddet gören, yalnızlaştırılan kadın ve çocuklara YaşamHak destek hattımızla ulaşıyoruz. Onlara ‘Yalnız değilsin biz varız’ diyoruz. Kadın dernekleriyle kenetlenerek, örgütlü mücadelemizi büyütüyoruz. 2021 yılında, dipten gelen bir dalgayla kadınların, ülkemizin kaderini değiştireceğine inanıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz