Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Eftal’den mesaj var
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 8 Mart 2022 - 12:30:48
Eftal’den mesaj var

Sabahattin Sallama’nın köşe yazısı

Yazmak ayrı, okumak ayrı bir duygu verir insana. Tabi ki okumadan, araştırmadan yazmak mümkün değildir.  İlçemizin tanınmış, köklü esnaflarından, esnaflık döneminde boş zamanlarını kitap okuyarak değerlendiren Eftal  Sargut… İlçemizde herkesçe tanınan, yardım severliği ile bilinen emekli öğretmen hakkındaki duygu ve düşüncelerini yazıya dökmesine ve gazetemiz okurlarına paylaşmasına aracılık ediyorum.

“İnsan yaşamına görsel olarak dahil olan sinema ve televizyonlarda gösterilen kovboy filmlerinin etkisinde kalan ve arkadaşlarının ona taktığı namı değer ismi, Fahri Co. lakabını alan 1957 Bayramiç doğumlu Fahri Öngen. İlk ve orta öğrenimini ilçede tamamlamış. Öngen, eğitiminin devamında ise Çanakkale Ticaret Lisesi, Çanakkale Eğitim Enstitüsü ‘nün ardından, Ankara Eğitim Enstitüsünde tamamladı.

Öngen’in  ilk görev yeri Amasya oldu. Daha sonra İstanbul Küçükyalı Kadir Has İlköğretim Okuluna tayin olan Öngen,  burada emekli oldu. Entelektüel ve yardımsever kişiliğe sahip olan Öngen’i ilçede tanımayan kimse yoktur.

Yaşamının büyük bölümünü Bayramiç’te sürdüren Öngen ile her an  bir köşe de karşılaşabilirsiniz. Selam alıp vermediği hiç kimse yoktur. Ayrıca selamı alırken de,  verirken de, kibar bir ses tonunu kullanır.

Etnik kimlik ayrımı yapmayan ve onların kültürü ile iç içe yaşamayı seven bir kişiliğe sahiptir. Günümüzde insanlar kendi yapması gereken işleri bile yapmaktan kaçınırken. O  yaşlı ve yardıma muhtaç kişilerin isteklerini bir görevmiş gibi severek yapar. Çeşitli hastanelerde yatan kişilere refakatçilik yapmış, sayısız yaşlının bankalardaki maaşlarını alıp evine getirivermiştir. Birçok engelliyi tekerlekli sandalyeye kavuşturmuş, çok sayıda yazılı yada rahatsız olan kişileri ilçe pazarından alış verişini yaparak evine götürmüştür.

Gün gelir uzun saçı ile karşımıza çıkar. Gün gelir renkli ceketi ve fuları ile görmeye alıştığımız Öngen, bir bakmışsınız kulağında küpesi ile karşımıza çıkar. Yaşamı süresince ayakları üzerinde durmasını sağlayan 40 numara el yapımı yumurta topuk ayakkabılarıdır. Böylesine sevecen, karşılık beklemeden yardıma ihtiyacı olan kişilerin yardımına koşan değerli insanın kıymetini bu dünyadan göçmeden herkesin bilmesini istedi…Böyle değerli bir insanla tanımış olmaktan çok mutluyum. Seni tanımak ne güzel, iyi insan, iyi ki varsın.” 

Eftal Sargut.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz