Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Etik’e tepkiler büyüyor
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 5 Kasım 2019 - 15:50:35
Etik’e tepkiler büyüyor

Bayramiç Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 10 Kasım ile ilgili skandalına tepkiler çığ gibi büyüyor. Eğitim-İş Sendikası, CHP Bayramiç İlçe Başkanlığı ve İYİ Parti İlçe Başkanlığı olayı kınadı ve sorumluları istifaya davet etti.

Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 10 Kasın Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmaların şartnamesinde büyük bir skandala imza atmış ve 10 Kasım’ı “bayram” olarak nitelendiren ibare kullanılmıştı. Yaşanan bu skandala tepkiler çığ gibi büyüyor. CHP Bayramiç İlçe Başkanı konuyla ilgili, “Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası kapsamında düzenlediği yarışmaların şartnamesinde yer alan ‘bayram’ ibaresini esefle kınıyorum. Müdürlük tarafından yapılan açıklamada ‘sehven’ yapıldığı ifade edilen bu skandal hatanın düzeltilebilir hiçbir yanı yoktur. Resmi evrakta geçen bu ibarenin açıklaması veya özrü olamaz. Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri, böylesine önemli bir günde yapılan yazışmalara ve hareketlere dikkat etmek zorundadır. Koltuğu işgal edenler, makamlarının gerektirdiği ciddiyeti göstermelidir. İlçemizde eğitim gibi bir alanın idarecisi durumundaki kişilerin işini savsaklamak gibi bir şansı olamaz. Bu konuda sorumluların başında gelen Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürü  Mehmet Etik’i istifaya davet ediyorum. İstifa etmediği taktirde derhal görevden alınmalıdır” dedi.

DERHAL İSTİFA ETMELİ

Eğitim-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş ise yaşanan skandaldan sonra Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürünün istifa etmesi gerektiğini söyledi. Mantaş açıklamasında, “Bayramiç’te, 10 Kasım  Atatürk’ü Anma  Haftası ile ilgili okullarda düzenlenen  Atatürk  ve Uygarlık  konulu  resim, șiir ve kompozisyon  yarışması  resmi  evraklarında  geçen  ‘bayram’  ifadesi  nedeniyle Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürü  Mehmet Etik  kurumsal sorumluluk gereğini  yerine getirerek  derhal  istifa  etmelidir. İstifa  etme erdemliğini  gösteremiyorsa, derhal  görevden  alınmalıdır” ifadelerini kullandı. İYİ Parti Bayramiç İlçe Başkanı Ziya Erol da olaya tepkisini ortaya koydu. Uzun yıllar eğitim camiasının içinde bulunduğunu belirten Erol, “Atatürk tüm yurttaşların ortak değeridir. Eğitim ise ciddiyetsizlik kaldırmaz. Tüm idarecilerin yanında, özellikle eğitim idarecilerinin çok daha hassas ve dikkatli olması gerekmektedir. Ülkenin geleceğini elinde tutan kişilerin böylesi durumlara imza atmaları talihsizlikle ve dikkatsizlikle açıklanamaz. Bu tarz olaylar, öğretmenlik mesleğini de ayaklar altına almaktadır. Çocukların geleceğini düşünecekleri, eğitimin çıtasını yükseltecekleri yerde bu tür olumsuzluklarla anılmaları ilçemiz için hayırlı olmaz. Hayatım boyunca böyle bir şey görmedim. Milli Eğitim’in 29 Ekim çelenk töreninde yaşattığı olumsuzluğun ardından meydana gelen bu durum bardağı taşırmıştır. Hayatını eğitime adamış biri olarak yaşanan durumu şiddetle kınıyorum. Sorumlu kişinin derhal istifa etmesi gerekmektedir. Sorumlu kişi ilçemize daha fazla zarar vermeden gereği yapılmalıdır” diye konuştu.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz