Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

‘Evde kal’ırken amigurumi yapıyor
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 5 Mayıs 2020 - 11:16:51
‘Evde kal’ırken amigurumi yapıyor

Dünya çapında etkili olan koronavirüs salgını nedeniyle evde kalmak zorunda olan kadınlar, yeni uğraşlar buluyor. Bayramiçli Müzeyyen Gezinci, evde amigurumi yaparak hem sıkıntısını gideriyor hem de gelir sağlıyor.

 

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkili olan Koronavirüs salgını sebebiyle 65 yaş üstü vatandaşlar evden çıkamıyor. Özellikle kadınlar, evde kaldıkları sürede kendilerine yeni uğraşlar ediniyor. Bunlardan biri de amigurumi ismiyle bilinen uğraş. Amigurumi; Japon kökenli Ami (tığ veya şiş ile yapılmış) ve nuigurumi (içi doldurulmuş oyuncak ) kelimelerinden türeyen, örgü örenlerin gayet iyi bildiği sık iğne tekniğinin oyuncağa uyarlanmış hali. Amigurumi, hem kolay öğrenilebilir hem de dekoratif, sevimli ve keyifli bir hobi. Tamamen el emeği göz nuru olarak, ilmek ilmek işlenen bu oyuncaklar aynı zamanda oyuncakların kopma ihtimalini ortadan kaldırması ile büyük bir rağbet görüyor. Oldukça uğraş gerektiren, zor bir şeymiş gibi görünse de el işlerinde biraz kabiliyeti olan herkesin kolaylıkla yapabileceği amigurumi oyuncaklar, sıradan oyuncak yapımlarına farklı olarak birtakım malzemelerin evde bulundurulma şartını ortaya koyuyor. Amigurumi yapmak için ince uçlu tığ, özel yün ilmek işaretleyicisi, süsleme için kullanılacak ekstra malzemeler ( Düğme, kumaş parçaları vb.) ve içini doldurmak için elyaf gerekiyor.

Torunları için başladı

Bayramiç’te ikamet eden Müzeyyen Gezinci (65), salgın nedeniyle evde kaldığı sürede amigurumi yaparak hem sıkıntısını gideriyor hem de gelir sağlıyor. Daha önce torunları için amigurumi oyuncaklar yapan ancak ara veren Gezinci, salgın sonrası bu hobisini tekrar hayata geçirdi. Sokağa çıkamayınca neler yapabileceğini düşünmeye başladığını söyleyen Gezinci, “Ben bu işe torunum olduğunda, bebek yaparak başladım. Bütün torunlarıma yaptıktan sonra bıraktım. Koronavirüs ortaya çıkınca evde çok sıkıldım. Aklıma bu hobi geldi ve yeniden başladım. Ürettikçe daha çok sevdim ve daha fazla yapmak istedim. Bugüne kadar birçok amigurumi yaptım. Bazılarını hediye verdim, bazılarını satarak gelir elde ettim. Ev işlerinin haricinde zaman geçirmek için güzel bir uğraş. Kendim mutlu oluyorum, torunlarımı, sevdiklerimi mutlu ediyorum. Televizyonda görülen bazı karakterleri isteyenler oluyor. Onları da yapıyorum. Tüm amigurumi oyuncaklarım çok beğeniliyor ve ilgi görüyor” dedi.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz