Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Eyvah eyvah! Paramız ÇÖPE gitmiş
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 30 Temmuz 2019 - 13:14:14
Eyvah eyvah! Paramız ÇÖPE gitmiş

Bayramiç Belediyesi eski yönetiminin, iki adet yol süpürme ve bir adet çöp konteynırı yıkama aracını bir firmadan 3 aylığı 480 bin  TL’ye kiraladığı ortaya çıktı. Ücretin aylarca ödenmediği ve yeni yönetime 1 milyon 406 bin TL borç devredildiği öğrenildi.

Bayramiç Belediyesi’nde başkanlık görevi, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde AKP’li Sadettin Arslan’dan CHP’li Mert Uygun’a geçti. Belediye meclisinde de çoğunluğu elde eden CHP, yönetimi devralarak çalışmalara başladı. Ancak hesaplarda incelemeler sürdükçe eski yönetimden kalanlar ağızları açık bırakıyor. Bayramiç Belediyesi’nin AKP’li eski yönetiminin, bir özel firmadan iki adet yol süpürme ve bir adet çöp konteynırı yıkama aracını 3 aylık 480 bin TL’ye kiraladığı ortaya çıktı. Bu da 3 adet çöp aracının aylık maliyetinin yaklaşık 160 bin TL olması demek. Örnek olarak; yerel seçimlerin yapıldığı gün olan 31 Mart 2019 tarihinde firmaya 164 bin 291 TL fatura kesildiği öğrenildi. Firmaya 30 Kasım 2018 tarihinde ise 163 bin 831 TL fatura kesildiği belirlendi. Firmayla yapılan sözleşmenin 31 Nisan itibariyle bittiği ancak aylarca ücret ödenmediği için firmaya 1 milyon 406 bin429 TL borç bulunduğu belirlendi. Bu 3 aracın kira maliyetinin bu kadar yüksek olması zaten kafalarda soru işareti oluştururken, bu borcun neden aylarca ödenmediği ve yeni yönetime kaldığı da düşündürücü.

Kamu zararı

Konuyla ilgili açıklama yapan Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, “Bu araçların sıfırının bile kısa bir sürelik kiralama maliyetine alınabileceği düşünülürse, kamu yararının gözetilip gözetilmediği ortaya çıkacaktır. Bunun yanında, bu hizmet için yapılan ihalede nasıl bir sistem uygulandığı da kafaları karıştırmaya devam edecektir. Bu araçların kiralama ücretiyle, belediye bünyesine kaç tane tertemiz, kullanılmamış araç alınırdı? Tek bir firmaya verilen kiralama ücreti yerine, belediyemiz bünyesine alınan işçi kardeşlerimiz ailelerine ekmek götürmektedir. Onlarca aile, emeğinin hakkı olan parayı almaktadır. Bu paralar halkın paralarıdır. Ortaya çıkan bu tablo, vatandaşımızın geleceğinin çöpe gitmesi demektir. Bayramiç halkı parasının yıllardır nasıl harcandığını bilsin, öğrensin. Firmayla sözleşme sona erdi ve yenilenmedi. Kamu zararı sona erdi ancak en baştan yapılan yanlışlık büyüyerek kapının önünde birikti. Yazıktır, günahtır… Yetim hakkının çöpe atılmasıdır” ifadelerini kullandı.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz