Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Halk eğitim için önemli toplantı
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 2 Temmuz 2019 - 11:58:34
Halk eğitim için önemli toplantı

Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu değerlendirme toplantısı, öğretmenevinde yapıldı. Yapılan çalışmaların masaya yatırıldığı toplantıda, 2019-2020 eğitim öğretim döneminde açılması planlanan öncelikli kurslar görüşüldü.

Bayramiç İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu değerlendirme toplantısı, öğretmenevinde gerçekleşti. 2018-2019 eğitim öğretim döneminin değerlendirildiği toplantıda, 2019-2020 eğitim öğretim döneminde hayata geçirilmesi planlanan öncelikli kurslar görüşüldü. Çanakkale Vali Yardımcısı ve Bayramiç Kaymakam Vekili Celil Ateşoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ermiş, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Göç, Jandarma Garnizon Komutanı Ecevit Kocabıyık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Etik, okul müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, oda temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda konuşan Ateşoğlu, “İlçemizde çeşitli kurumlarımız tarafından halk eğitime katkı sağlandı. Özellikle gençlerin sanat, spor, müzik alanında kendilerini geliştirmesi biz devlet görevlileri için önemli. Bu da ancak eğitimle mümkün olabilir. Gençlerin suça karışmasını önlemek için daha çok projeler üretilmeli. İstihdam sağlamada da kurslar önemli yer tutmalı” dedi.

Öneriler alındı

Bayramiç İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celalettin Öztürk yaptığı sunumda 2018-2019 döneminde açılan kursların halkın talepleri doğrultusunda hayata geçirildiğinin altını çizdi. Öztürk, krsların ilçenin ekonomik yapısına destek sağlayacak şekilde açıldığını belirtti. Tarım ve hayvancılık, el sanatları teknolojisi, giyim üretim teknolojisi, arıcılık, resim, saz kursu gibi birçok alanda kurslar açıldığını belirten Öztürk, toplam 127 kursun açıldığını ve çalışmalara 3 bin 611 kursiyerin katıldığını ifade etti. Toplantı sonunda 2019-2020 döneminde çalışmaların halk açısından daha verimli olabilmesi için katılımcılardan açılmasını istedikleri kurslar konusunda öneriler alındı. Hasta ve yaşlı bakım eğitimi kursunun açılması konusunda gelen istek değerlendirilmeye alındı. Geçtiğimiz yıl kurslara Azerbaycan, Irak ve Cezayir uyruklu vatandaşların da katıldığı ifade edildi. Girişimcilikte ise önce kadın projesinin gerçekleştirildiği belirtildi.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz