Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Hava değişimine dikkat
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 22 Ekim 2019 - 13:42:35
Hava değişimine dikkat

Yaz mevsiminin ardından sonbaharın etkisiyle hava sıcaklıklarında yaşanan düşüş, başta grip olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Vatandaşların, özellikle giyime ve dinlenmeye özen göstermesi gerekiyor.

Sonbaharın etkisiyle havaların soğumaya başlaması, insan sağlığında olumsuz etkiler yaratıyor. Sıcak yaz aylarının ardından rüzgarlı ve serin havalar, çeşitli hastalıkları da beraberinde getiriyor. Başta grip olmak üzere birçok hastalığa karşı vatandaşların dikkatli olması gerekiyor. Kaliteli uyku vücut direnci üzerinde olumlu etki sağlar. Düzensiz ya da yetersiz uyku, ertesi gün kişinin kendini yorgun hissetmesine ve konsantrasyon eksikliğine yol açar. Bu durum iş ve özel yaşama da yansıyarak verim almayı engeller. Ruh ve beden sağlığı için uyku düzenine önem verilmesi gerekir. Sonbahar ve kış aylarında yaza göre dışarıda geçirilen süre daha azdır. Bu dönemde fiziksel aktivite ve hareketlilik azalır. Bu da tüketilen besinlerin hazmını zorlaştırır. Şişkinlik, kabızlık gibi şikayetler de bu nedenle özellikle kış aylarında artmaktadır. Bunu engelleyebilmek içinde her zaman önerilen bol sıvı ve sebze tüketimi çok önemlidir. Ayrıca spor hayat tarzı haline getirilmelidir. Haftanın 3 günü egzersiz ve spor yapmaya özel zaman ayırmak çok yararlı olacaktır. Kişi spor yaparak hem sağlığını koruyacak hem de enerjisini daima yüksek tutarak kendini zinde hissedecektir.

Giyim ve beslenme

Sonbaharda havanın soğuması ve hava kirliliğinin giderek artması, birçok hastalığı da beraberinde getirir. Okulların açılması, özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan çocukların soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara yakalanmasına yol açmaktadır. Isı dengesinin tam olarak bulunmadığı sonbahar dönemi hava şartlarında nezle, grip, soğuk algınlığı hatta zatürre gibi hastalıklardan korunmak için özellikle beslenme ve giyime dikkat edilmesi önemlidir. Grip, influenza virüsünün solunum yoluyla insan vücuduna girmesiyle özellikle sonbahar sonu ve kış başında salgınlara neden olan bir enfeksiyon hastalığıdır. Korunmak için ekim ve kasım aylarında uygun kişilere aşı önerilebilir. Bunun yanında bol C vitamini alınması ve insanlarla yakın temastan olabildiğince kaçınılması riskleri en aza indirecektir. Hasta olmadan alınacak önlemler, hastalığın tedavisinden çok daha önemlidir.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz