Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

İcralık olan belediye, makam aracı satacak
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 20 Aralık 2019 - 17:14:07
İcralık olan belediye, makam aracı satacak

Bayramiç Belediyesi’nin olağanüstü meclis toplantısında, önceki yönetim döneminde ihaleyi alan çöp aracı firmasına olan 1 milyon 200 bin TL’lik borç nedeniyle başkanlık makam aracını satma kararı alındı. Meclis toplantısında, AKP’li üyelerin de eski yönetimin hatasını kabul etmesi dikkat çekti.

Bayramiç Belediyesi, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde AKP’den CHP’ye geçmişti. Yönetimin değişmesinin ve CHP’li Mert Uygun’un koltuğa oturmasının ardından hesaplarda yapılan incelemelerde, AKP’li eski yönetimin bir özel firmadan iki adet yol süpürme ve bir adet çöp konteynırı yıkama aracını aylık 164 bin TL bedelle kiraladığı ve bu kiralama nedeniyle belediyenin firmaya 1 milyon 406 bin 429 TL borcu biriktiği ortaya çıkmıştı. Firma yetkililerinin, geçtiğimiz günlerde belediyeyi kalan 1 milyon 200 bin TL’lik borç nedeniyle icraya verdiği ve firmanın borcun ödenmesi için baskı yaptığı öğrenildi. Bayramiç Belediye Meclisi, borç nedeniyle başkanlık makam aracının satılmasını görüşmek üzere olağanüstü toplantıya çağırıldı. Belediye meclis salonunda gerçekleşen toplantıda konuyla ilgili söz alan AKP’li meclis üyesi Erman Uydaş, aracın satışına karşı olduklarını, eski belediye dönemindeki işçi sayısından daha fazla belediyeye işi alımı yapıldığını, bu alımların yapılmaması gerektiğini söyledi. Uydaş’a cevap veren  Belediye Başkanı Uygun, “Siz diyorsunuz ki; işçi almayın. Biz bu firmaya ayda 164 bin TL para ödeyeceğimize, işsiz gençlere iş imkanı sağladık. Bu temizlik sorunu başka nasıl çözülür. Önceki belediyeye İş-Kur her yıl çok sayıda işçi verirken bize 1işçi dahi vermedi.  Biz bu araçları kullanmadık. Firma da bizi icraya verdi. Aylardır söylüyorum, borcumuz var. Adamlar bizi icraya verdi ve bizden ödeme istiyor. Paramız yok ve diğer firmalar da sıkıştırıyor. Durum buyken benim o makam aracına binmemin bir anlamı yok” dedi.

AKP’li üye yanlışı kabul etti

Başkan Uygun ayrıca AKP’li meclis üyesi Uydaş’a, çöp firması ihalesiyle ilgili geçmiş dönemde yapılan yanlışı kabul edip etmediklerini sordu. AKP’li üye yanlışı kabul ettiklerini söyledi. Doğruyu gördükleri ve objektif oldukları için AKP’li üyelere teşekkür eden Başkan Uygun, maddeyi oylamaya sundu. Oylamada makam aracının satışını, 7 CHP’li üyelerin onayı ve 3 AKP’li üyenin ret oylarıyla kabul edildi. Toplantı sonrası basın açıklaması yapan Başkan Uygun, “Çöp firmasıyla olan konu ilçemiz gündemine oturmuştu. 3 tane çöp aracına kesilen aylık 164 bin TL’lik fatura önümde duruyor. Bu firmaya şu anda 1 milyon 200 bin TL borcumuz bulunuyor. Firma devamlı ödeme talep etti ve biz idare etmelerini istedik ancak gelinen noktada konu icraya taşındı. Bunun karşılığında mal varlığımızı beyan ettik ve acil paraya ihtiyacımız vardı. Ödeme yapabilmek için acil bir şeyler yapmamız gerekiyordu. İş yerleri ve arazileri satamadık. Makam aracının dışında acil satacak bir malımız yok. Böyle bir karar aldık. Benim belediye başkanı olarak kullanacağım başka araçlar var. Bu kadar borcun arasında böyle lüks bir makam aracına binmek mantıklı değil” ifadelerini kullandı.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz