Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

İl Hıfzıssıhha Kurulu’ndan yeni kararlar
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 21 Nisan 2020 - 13:56:34
İl Hıfzıssıhha Kurulu’ndan yeni kararlar

Vali Orhan Tavlı başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, pazarlar, ramazan davulcuları, tarım işçileri ve pide satışlarıyla ilgili kararlar aldı.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Orhan Tavlı başkanlığında toplanarak yeni kararlar aldı. Toplantıda halk pazarları, ramazan davulcuları, fırınlar ve pide satışları, tarımsal faaliyetler ve tarım işçileri ile ilgili kararlar alındı. Kararlar şöyle;

1) Pazar kurulacak olan gün sayısının;

-Merkez İlçede haftada 4 gün (Salı, Cuma, Pazar günleri Cuma Pazarı bölgesinde ve Cumartesi günü ise Esenler Mahallesinde) olarak düzenlenmesine,

-Kepez Beldesi’nde haftada 3 gün ( Pazartesi günü Cumhuriyet Mahallesi, Çarşamba günü Boğazkent Mahallesi, Cumartesi günü Hamidiye Mahallesinde) olarak devam etmesine,

Pazar kurulacak günlerde pazar yerlerinin veya Pazar kurulacak alanlarda (cadde/sokak/meydan vb.) 01.04.2020 tarih ve 4 no’lu Hıfzıssıhha Kararlarının uygulanmasının devam etmesine.

2) Pazar yerlerinin saat 20.00’ye kadar vatandaşların alış-verişe devam edebileceği şekilde açık tutulmasına.

Yukarıda belirtilen kararların Belediyeler tarafından çalışmaların/tedbirlerin ivedilikle planlanması/uygulanması ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi, alınan kararların Pazar Yerleri Gözetim ve Denetim Ekiplerince sürekli denetiminin sağlanmasına.

3) Fırınların 23.04.2020 tarihinden itibaren Ramazan ayı boyunca pide satışını saat 19.00 itibariyle sonlandırmasına, vatandaşların fırın önlerinde sosyal mesafe kurallarını gözetmeksizin kalabalık oluşturacak şekilde bulunmamasına.

4) Ramazan ayı boyunca, ramazan davulcularının bahşiş toplamasının yasaklanmasına ve bu kişilerin yerel yönetimlerce desteklenmesine.

5) Tarım işçisi olduğu belgelenen kişilerin çalışma alanlarına gidiş gelişlerinde seyahat izin belgesi aranmamasına, 26.03.2020 tarih ve 3J nolu Hıfzıssıhha Kararına uyulmasına,% 50 doluluk oranına uygun, sosyal mesafe dikkat ederek ve gidiş geliş güzergâhına bağlı kalmalarına.

6) Tarımsal faaliyetlerde 20 yaş altındaki gençlerin birinci derecede yakınlarının veya ebeveynlerinin yanında çalışabilmelerine.

7) Tarım işçilerini taşıyan şoförlerin/aracıların, tarımsal faaliyetlerde sözleşmeli üretim yapan Firma/Şirket/Kooperatif/Birlik yetkilisi veya çalışanlarının, yaş sınırı olmaksızın il içinde çalışabilmelerine karar verildi.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz