Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

İşçiler sendikasız çıktı
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 3 Haziran 2019 - 10:33:52
İşçiler sendikasız çıktı

Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Hizmet-İş Sendikası’nın düzenlediği eyleme ve ortaya atılan iddialara cevap verdi. Uygun, “Sendika üyesi olup, işten çıkarılan işçi yok. Belediyede şuan AKP üyesi çalışanımız var. Bizim,  tek derdi işini yapmak olan hiç kimseyle bir sıkıntımız olamaz” dedi.

Hizmet-İş Sendikası’nın, Bayramiç Belediyesi’nden çıkarılan işçiler nedeniyle yaptığı eyleme ve ortaya atılan iddialara Başkan Mert Uygun’dan cevap geldi. Çıkarılan işçilerin sendika üyesi oldukları gerekçesiyle işlerine son verildiği iddiasının yalandan ibaret olduğunu dile getiren Başkan Uygun, “Öncelikle bizim 57 işçiyi çıkarmamız söz konusu değil. Biz göreve geldikten sonra 9 kişi istifasını verdi. Bir kişi emekliliğini istedi. Billboardları kıran şahsın, belediye malına zarar vermekten iş akdi sonlandırıldı. 25 kişi ise karşılıklı anlaşma sağlanarak, imzalarını bizzat atarak işten ayrıldı. 5 kişi ise halen işe gelmiyor ve haklarında tutanak tutuldu. Toplam 41 kişinin durumu bundan ibarettir. Rapor alarak belediyemizi haftalarca oyalamak isteyenler oldu. İşlerin aksamasına göz yumamayız. Sendika yöneticileri bunlar olurken neredeydi? Billboardlar kırılıp, kamu malına zarar verilmesi hakkında sesleri neden çıkmadı?” dedi.

AKP üyesi çalışan

Uygun, “Belediyemizde Hizmet-İş Sendikası’na üye 3 kadrolu işçimiz var. Çalışanlarımızın sendikal tercihlerine müdahale etmemiz mümkün değil. Bu konu kendi tercihleridir. Hizmet-İş Sendikası kamuoyunu yanıltmaktadır. Sendika üyeliği nedeniyle işten çıkarmalar olduğunu söylemek halka yalan söylemektir. Şuan belediyemizde, geçmişte 2 dönem AKP yöneticiliği yapmış ve halen partinin üyesi olan çalışanımız var. Kendisine en ufak bir sözümüz, telkinimiz veya tehdidimiz olmamıştır, olamaz. Bizim, tek derdi işini yapmak olan hiç kimseyle bir sıkıntımız yok. Balıkesir’den ve diğer çevre illerden otobüslere doldurdukları sendika üyeleriyle Bayramiç’te bizi protesto etmeye kalkıyorlar. İşçilerin haklarını savunduğunu söyleyen sendika başkanı, ilçemize yüz binlerce liralık Audi A6 marka makam aracıyla geliyor. Bayramiç halkı bunlara güler geçer, samimimi bulmaz” ifadelerini kullandı.

Halkımız prim vermez

Belediyeyi AKP kazandığında bir gecede çok sayıda işçinin bayram arifesinde işten çıkarıldığını hatırlatan Başkan Uygun, “İşçileri yemeğe çağırıp, işten çıkarıldıklarını söyleyip, yudumu boğazlarında bıraktıklarını Bayramiç halkı unutmadı. İşçi haklarına, emeğe bu kadar önem verdiğini ortaya atan Hizmet-İş Sendikası o zaman neredeydi? İşlerine geleni görüp, işlerine gelmeyene gözlerini kapatmak bu olsa gerek. Bayramiç halkı, ilçemiz dışından kurgulanmış ve siyasi malzeme yapılmak istenen bu eyleme prim vermeyecektir. Belediyemiz halkımıza en iyi hizmeti sunma gayreti içindedir. Hizmetin en iyisini hak eden Bayramiç halkının gündemini yalanlarla meşgul etmeye çalışmak boşuna bir umuttan ibarettir” açıklamasında bulundu.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz