Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Mantaş’tan 23 Nisan mesajı
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 23 Nisan 2020 - 16:34:56
Mantaş’tan 23 Nisan mesajı

Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle açıklama yaptı.

Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş, TBMM’nin açışının 100. yıl dönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle açıklama yaptı. Mantaş açıklamasında, “Bugün ulusumuzun bağımsızlık destanının bir asra kavuşmasının günüdür. Bugün, bu toprakların insanlarının tebaa olmaktan millet olmaya geçtiğinin tescillenmesinin 100. yıldönümüdür.

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Meclis’inin kurulmasının 100. senesidir. Bugün, dünyada çocuklara bayram adamış tek millet olmanın kıvancını doya doya yaşamanın günüdür. Bu  zaferi olușturan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, bu destanı Türkiye Büyük Millet Meclisi ile taçlandırmıştır.

Zor şartlar altında kurulan bu Meclis, bu vatanda artık milletin kendi kendini yöneteceğinin, iradesini hiçbir baskıcı güce teslim etmeyeceğinin ilanı olmuştur.

Bugünün önemini ’23 Nisan, Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Bütün bir düşmanlık dünyasına karşı ayağa kalkan Türkiye halkının, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni meydana getirmek hususunda gösterdiği harikayı ifade eder. Egemenlik ulusundur. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden başka hiçbir makam, ulusun alınyazısında etkin olamaz. ‘ sözleriyle anlatan Atatürk, bugünü neden çocuklara ithaf ettiklerini de şu ifadelerle açıklamıştır:

‘Küçük hanımlar, küçük beyler… Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.’

Cumhuriyet sevgisi ve gururun, coşkunun, ulus olmanın 100. yılında tüm çocuklarımıza sevgilerimizi sunuyor, nice 100 yıllara diyorum..” ifadelerini kullandı.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz