Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Meclis üyesinden ayrımcılık!
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 12 Mayıs 2020 - 12:09:32
Meclis üyesinden ayrımcılık!

Bayramiç Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında Başkan Mert Uygun’un halk toplantısı yaptıkları yönündeki sözlerine AK Parti’li Meclis Üyesi Erman Uydaş, “Kendi halkınızla, yandaşlarınızla toplandınız” dedi. Başkan Uygun, “Bu nasıl bir cümledir, kendi halkınız ne demektir?” diye tepki gösterdi.

Bayramiç Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısı, belediye düğün salonunda gerçekleşti. Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun’un idaresinde gerçekleşen toplantıya meclis üyeleri tam kadro katıldı. Toplantıda ilk olarak komisyonlara üye seçimi, faaliyet raporu ve kesin hesap raporu görüşülerek karara bağlandı. Belediye şirketinin ilçemizde kurulacak kooperatife üye olması maddesine ise AK Parti’li meclis üyeleri karşı çıktı. Başkan Uygun’un, belediyenin kooperatifin kuruluşunda ve  denetiminde yer alması adına böyle bir karar aldıklarını aktarmasına rağmen AKP’li meclis üyeleri maddeye red oyu verdi. AKP’li meclis üyeleri ilçede kurulacak olan kooperatife karşı çıkarken, madde oy çokluğuyla kabul edildi. Gündem maddelerinde son olarak, Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında belediye tarafından sağlanan kolaylıklar görüşüldü. Mecliste, su ücretleri, dükkan kiraları, pazar yeri harçları, mezbaha hayvan kesim ücretleri gibi belediyenin gelir elde ettiği durumlar vatandaşa kolaylık sağlaması adına salgın sona erene kadar ötelendi.

Meclisin gündem maddeleri sonrası petrol istasyonunda yaşanan durumla ilgili gerginlik çıktı. Başkan Yardımcısı Ahmet Karadeniz tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama sonrası Başkan Uygun ile AKP’li meclis üyeleri Serpil Özlük ile Erman Uydaş arasında söz kesme nedeniyle tartışma yaşandı. İlk olarak Özlük ile Uydaş söz alarak konuyla ilgili düşünce ve taleplerini aktardı. Özlük, “Açıklamamızdan rahatsız olmuşsunuz. Aklımızdaki soruları dile getirmek istedik. Bu konu gündeme gelince alel acele billbordlara harcamaları astınız” dedi. Ardından söz alan Başkan Uygun, konuya açıklama getirmek ve sorulan sorulara cevap vermek istedi. Sözleri sık sık kesilen ve konuşması bölünen Başkan Uygun, Özlük ile Uydaş’a tepki gösterdi. Başkan Uygun, “Sosyal medyadan sorduğunuz soruları sizin hazırlamadığınız belli. Siz hazırlasanız araştırırdınız ” dedi. Karşılıklı konuşmaların sürmesi ve Özlük ile Uydaş tarafından Başkan Uygun’un sözlerinin sık sık kesilmesi üzerine tansiyon giderek yükseldi. Bu esnada konu belediye mülklerinin satışına geldiğinde Başkan Uygun, “Halkımızla yaptığımız toplantıda hep beraber oradaydık. Halkımızla paylaştık, onay aldık ve öyle sattık. Kafamıza göre satmadık” dedi. Bu noktada araya giren Uydaş, “Kendi halkınızla, yandaşlarınızla toplandınız” ifadesini kullandı.

Bu ifadeye büyük tepki gösteren Başkan Uygun, “Bu nasıl bir cümledir, kendi halkınız ne demektir? Ayıp, çok ayıp. Biz herkesi davet ettik. Kendi halkınız ne demek, meclis üyesi birine bu laf hiç yakışmıyor” şeklinde konuştu. Bunun üzerine Uydaş bir kez daha “Yandaşlarınızla toplandınız” dedi. Ancak Başkan Uygun’un  tepkisi üzerine sözlerini bitirdi. Başkan Uygun ile AKP’li Özlük ve Uydaş arasında tartışma bir süre daha devam etti. Başkan Uygun’un sorulara cevap vermesi sonrası toplantı sona erdi.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz