Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Şairler, Kazdağları için buluştu
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 17 Eylül 2019 - 10:52:48
Şairler, Kazdağları için buluştu

Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi, İda Dayanışma Derneği ve Çanakkale Sivil İnisiyatifi’nin düzenlediği,‘Kazdağları ve Şairler Çığlık Çığlığa! Durdurulsun’ konulu şiir etkinlikleri ve İlyada Okumaları, Evciler Ayazma mesire yerinde gerçekleşti.

Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi, İda Dayanışma Derneği ve Çanakkale Sivil İnisiyatifi’nin düzenlediği, Çanakkale Belediyesi’nin katkı verdiği  ‘Kazdağları ve Şairler Çığlık Çığlığa! Durdurulsun’ konulu şiir etkinlikleri ve İlyada Okumaları pazar günü Evciler Ayazma mesire yerinde gerçekleşti. Ayazma mesire yerinde buluşan şair, gazeteci ve yazarlar yaşanacak çevre felaketlerine dikkat çekmek istedi. Etkinlikte şair ve yazar Altay Öktem, şair Arife Kalender, şair Ruhan Odabaş, yazar Nalan Çelik, Şair Mahzun Doğan, gazeteci şair Dursun Özden ve Yusuf Ay’ın sunumu gerçekleştirildi.

Ekolojik denge

Düzenleme komitesi adına yapılan açıklamada, “Eğer ağaçların, kuşların, börtü böceğin imdadına yetişemezsek ekolojik denge tehlikede… Eğer bu katliam durdurulamazsa Çanakkale’nin tek içme suyu olan Atik Hisar Barajı çok yakında siyanür havuzuna dönüşecek. Kaz Dağları Homeros demek… Eğer geç kalırsak dünyaca ünlü bir tarih ve bir kültür yok olacak… Eğer bu kıyıma dur diyemesek ülkemizin değişik yerlerinde katledilen ağaçlara, delik deşik edilen dağlara, yuvasız kalan kuşlara, şaşkına uğrayan börtü böceğe de bir yardımımız dokunmayacak..” denildi.

Güzellik yarışması

Şair Arife Kalender, Çanakkale halkının çığlığına destek olmak için geldiklerini ifade etti. Kalender, “Sözcüklerle ağaçların sesi olmaya geldik. Kadınlarla ağaçlar birbirlerine benzer. İnsanlar rant için doğayı katlediyor. İnsanlar ağaçları sevmiyor, doğayı yok ediyor. Ağaçların çığlıklarına çığlık olmak için geldir” dedi. Etkinliğe katılan şair, yazar ve gazeteciler doğa katliamlarının sonunun gelmediğini, Cerrah Tepe’yi yok edenlerin şimdide Kazdağları’nı yok etmeye çalıştığını dile getirdiler. Etkinlik boyunca okuna şiirler ve Mitolojide Afrodit, Hera ve Athena arasındaki dünyanın ilk güzellik yarışmasının yapıldığı yer olarak bilinen İda Kazdağları tarihçesine uygun sembolik güzellik yarışması ile etkinlik son buldu.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz