Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Senin aklın başka yerde
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 21 Eylül 2021 - 12:37:42
Senin aklın başka yerde

Sabahattin Sallama’nın köşe yazısı

Algı mı? Seçime kadar mı? dedin. Emekli milli eğitim müdürü ve aynı zamanda köşe yazarı; Senin sıkıntını anlıyor, aklından ve hayalinden geçeni biliyorum…

Sendeki bu fidan, çiçek, böcek tutkusu ile yazma merakı başına iş açmasın, yanlış bir şeyler yazmayasın diye seni bilgilendireyim dedim.

Sayın emekli müdür! Senin önce bir öğretmen, sonra okul müdürü, daha sonra da Milli Eğitim Müdürlüğü mertebesine ulaşan bir eğitimci ve bir veli olarak, ilçenin okul sorununa dikkat çekmeni isterdim.

2019 yılının kasım ayında eğitim ve öğretime son verilen Milli Zafer, Milli Hakimiyet, Çırpılar Köyü okulu ve Atatürk Anadolu Lisesi’nin yıkılmasına ve ardından bunca zaman geçmiş olmasına rağmen harekete geçilmemesine sen de dahil hiç kimsenin çıtı çıkmadı. Eğer o günlerde bu okullara çözüm bulunsaydı, şimdilerde okullar tamamlanmış olurdu.

Tahmin ediyorum ki bu durum öğretmen evinde falan konuşuluyordur, el altından da olsa. Çift öğretim gören okulların öğrencilerinin sabah saat 06.30’da kalkıp 07.30 derse girdiğini sen dahil herkes biliyor. İkinci öğretimdeki öğrencilerin de akşam 18.30’da dersten çıktığı masalarda söz konusu oluyordur illa ki. Pandemi zaten almış başını gidiyor.

Haberin var mı bunlardan?

Peki bir de bunun kış mevsimini düşünecek olursak. Bu öğrencilerin nasıl eğitim aldığı, ne zaman ödevlerini yapıp, uyuyacağı hiç aklınıza geliyor mu?

Sen düşmüşsün altı fidanın peşine. Tabii ki fidan bahane, senin aklın başka yerde. Bak emekli müdür, benim Kars’ta görev yapan memur çocuğum yok. Onun bu ellere tayinini çıkartmak gibi hayalim de yok. Birileri gibi belediye başkanı olmak aklımın ucundan da geçmiyor.

İnsanlara hayal satmak yerine, şu okulların yapılması için hanginiz birilerinden yardım istedi.

Çocuklar okulsuz kalmış kimin umurunda. AK Parti Grup Başkan Vekili Çanakkale Milletvekili Sayın Bülent Turan, Ezine, Yenice Kalkım beldesi ve Biga ilçelerine yeni 3 okul yapılacağı müjdesini verdi. Peki siz bu arada nerdeydiniz?

Demem o ki, emekli milli eğitim müdürü, benim senden öğreneceğim bir şey yok. Ama senin benden duyacağın çok şey var. Bunu yaz aklının bir köşesine. Hani konu başlığına yazmışsın ya “Algıcının mumu, seçime kadar yanar” diye, sen o gün gelince göreceksiniz Hanya’yı da, Konya’yı da.  Geçti artık algı palavraları, sen  o gün geldiğinde sürersin eşeği Niğde’ye.

Nasıl anlatsam bilemedim.

Yok ben gene de fidan, çiçek peşinde koşacağım diyorsan, bak sana ne anlatacağım. Genelde büroya araç ya da motosikletle geldiğim için dikkatimi çekmemişti. Senin fidandır, çiçektir yazından sonra geçtiğimiz günlerde evimden işyerime gelirken dikkatimi çekti. Yeni Kaymakamlık binasının önünden geçerken ahşap saksılara dikilmiş ve hiç sulanmayınca kurumuş olan Lavanta ve Biberiye bitkilerini görünce hemencecik sen aklıma geldin.

‘Müdürüm bunları nasıl görmedi ki’ diye hayıflandım… Ardından da sevindim sana müjde veririm diye… Bak yeni köşene konun oldu durduk yere!

Hatta kuruyan bitkilerin bir hayli de çok olduğundan ‘saymaya kalksa, deliye pösteki saydırma’ sözü aklıma geldi. Şu bilgiyi ona nasıl ulaştırsam diye araştırma yaptım. Bu iki bitkinin mevsimlik bitkilerden olmadığını öğrenince daha da bir heyecanlandım. Bir de bitkilerin bakımı ile kimlerin ilgilendiğini öğreneyim dedim. Ama işte tam o noktada çuvalladım… Bu bitkilerin bakımını belediyenin yapmadığını öğrendim. Seni de bilgilendireyim dedim…

Hayal kurmazsan zaman hiç geçmez.

Hayal kurmayan insan yaşamı sevincini de kaybeder. Hayalin biri biter biri başlar. Algı yapmak gibi bir derdim yok. Sana sorduklarımı kaç kez gazetemin manşetinden de sordum. Cevap alamadığım için acaba sen öğrenebilir misin diye düşündüm. Eğer gerçekleri görmek istersen, bir uğra, çayımı iç, göstereyim sana… Hadi kal sağlıcakla…

Not: Sayın müdür, bu da sana son kıyağım olsun; köşende paylaştığın Arif Nihat Asya’nın Bayrak şiiri 2012’de milli eğitim kitaplarından çıkarıldı. Yani yasaklandı. Başına bir iş gelmesin, çaktırmadan, el altından siliver bak ne olur ne olmaz!

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz