Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

“THE END”
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 12 Nisan 2022 - 12:23:35
“THE END”

Sabahattin Sallama’nın köşe yazısı

Geçtiğimiz hafta salı günü başlayıp çarşamba günü sona eren Bayramiç Belediyesi meclisinin nisan ayı oturumunda, encümen üyeleri seçimi yapıldı. Mecliste ayrıca, imar ve bütçe komisyonu belirlendi.

Normal şartlarda bir günde biten meclis, yaşanan olaylar sonucu iki günde tamamlanabildi. Gelelim uzamasının sebebine.

Salı günü gerçekleşen oturumdaki belediye encümeni seçiminde, belediye başkanı Mert Uygun, CHP olarak belediye encümen adaylarını Hasan Cem Atılgan ve Ali Kula olarak açıkladı.

AKP ise her dönem 2 aday gösterdiği encümen seçiminde her ne hikmettir bilinmez, bu kez sadece Erman Uydaş tek aday olarak çıktı. Bu arada Yılmaz Göksu kendisinin de aday olmak istediğini açıkladı. Yapılan ilk tur seçimde Hasan Cem Atılgan,8 oy, Ali Kula, 6 oy, Yılmaz Göksu, 6 oy alıkken Erman Uydaş ise 4 oy aldı.

Anlaşılan o ki, Göksu toplantı öncesi AKP’li meclis üyeleri ile görüşmüş ve kendisine destek istemiş. Seçimin ikinci turunda da Ali Kula ve Yılmaz Göksu’nun  6’şar oy alması sonucu, seçimin galibi kura çekimi ile belirlendi.

Kura çekilişini Ali Kula kazanarak, belediye encümen üyeliğini elde etti.

Yaşanan bu gerginliğin ardından toplantıya son verildi. Komisyon seçimleri ile diğer maddeler ertesi güne kaldı.

Çarşamba günkü oturum, plan ve bütçe komisyonu seçimiyle başladı. Bu seçimde CHP grubu adına Erdoğan Akıncı, Ali Kula ve Yıldırım Başaran aday gösterilince, Yılmaz Göksu tekrar kendisinin de aday olmak istediğini açıklayarak yarışa katıldı.

Bu oylamada AKP’li meclis üyeleri ve Yılmaz Göksu, Ali Kula’ya oy vermedi. Bu seçimde Ali Kula 7 oy alırken, Yılmaz Göksu 6 oyda kalarak bir kez daha kaybetti.

Kaybetmenin vermiş olduğu öfkenin etkisiyle oturumu yöneten Belediye Başkanı Mert Uygun’a sitem eden Göksu, “Yaptığınız adil bir şey değil” ifadesini kullandı.

Bu söze karşı Başkan Uygun “Burada adalet var” dedi. Sesini yükselten Göksu, “Adalet mekanizmayı gösteririm ben sana. Sen mi adilsin? Sen mi adilsin? Toplantıdan sonra görüşelim o zaman. Ayıp ya, terbiyesizlik yaptığınız” diyerek, külhanbeyi bir tavırla oturumu terk etti.

Yaşanan bu gerginliğin ardından CHP listesinden meclis üyesi olan Yılmaz Göksu’nun, CHP’den istifa edip etmeyeceğini göreceğiz.

CHP de böyle bir meclis üyesiyle yola devam eder mi, etmez mi onu da bekleyip göreceğiz.

1 Mayıs 2020 tarihinde AKP’li belediye meclis üyelerinin yerel bir gazeteye yaptıkları açıklamada söylediklerini dün gibi hatırlıyorum.

Bayramiç Belediyesi’nin akaryakıt istasyonunda yaşanan olayı gündeme taşımış, ayrıca iki yerel gazeteyi bu konuda haber yapmadıkları için manidar bulduklarını ifade etmişlerdi.

2 yılda köprünün altından çok sular akmış olacak ki, yaşanan kirlilik temizlenmiş. Açıklama unutulmuş ya da üzerine sünger çekilmiş olmalı ki encümen seçiminde ortak noktada buluşulmuş. Belli bir ortak nokta oluşmuş ki, uzlaşı sağlanmış. Bu da tarafların, gözlerindeki ışıltıda gözleniyordu.

Siyasette kiminle niçin yola çıktığınızı bilmezseniz, eğer kişileri bilmeden yola çıkarsanız sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsınız.

Bakış açınızı geliştirirseniz, baktığınızın değiştiğini görürsünüz.

Geçen 3 yıllık sürece bakmak gerek. Eğer hedeften sapılmış, bireysel menfaat ve çıkarların ön plana çıktığı görülüyorsa, bu birlikteliğin sonu yaklaşmış demektir.

Bundan sonrası bireysel çıkarların ön plana çıktığı, vatandaş değil, benim isteklerim olmuyorsa ben de sorun yaratırım dönemine dönüşecektir.

Sudan sebeplerin ardı arkası kesilmeyecektir. Ya boyun eğecek ya da var git yoluna diyeceksin.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz