Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

VATANDAŞIN PENCERESİ!
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 14 Aralık 2021 - 13:09:22
VATANDAŞIN PENCERESİ!

Bayramiç’te halkın nabzını tutmaya, istek, sıkıntı ve düşüncelerini dile getirmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. İlçe sakinlerinin yerelde ve genelde, siyaset, ekonomi ve sosyal konularda düşüncelerini öğrenmek istedik. Vatandaşların yetkili mercilere sesini duyurmak, sıkıntılarına çözüm bulmak, isteklerinin yerine getirilmesini sağlamak adına bu sayfayı oluşturduk. Her kesimden, her yaştan, her görüşten ilçe sakinine gazetemiz sütunlarını açtık. İlk olarak dört esnafımızın görüşlerini paylaşıyoruz. Esnaflarımızın yerelde en büyük sıkıntısı sokak köpekleri olarak ön plana çıktı. Genelde ise ekonomik durum, esnafımızın dile getirdiği başlıca konu.

Reyhan Örge

Belediye elinden geldiğince çalışıyor. Ufak tefek sıkıntılar illaki  var. Sorun yaşadığımızda haber veriyoruz, en kısa sürede çözülüyor. Bozuk yollar var ama onlar da sırayla tamir ediliyor. Genel olarak belediyemizden memnunum. Benim sorunum ekonomi, zam yağmuru var. Bu gidişat değişmeli. Zeytinyağı sezon başında 35 TL’ydi , 50 TL olmuş. Kısa zamanda bu kadar zam mı olur? Ben peynir satıyorum, süte yüzde 60 zam geldi. Vatandaş mağdur olmasın diye peynire zam yapmadım. Elimden geldiği kadar dayanacağım ama benim de zam yapmam gerekecek. Benim çiftçilere sözüm yok, onlar da mağdur. Mazot fiyatları, gübre fiyatları, yem fiyatları derken onların beli büküldü. Bu durum sarmala girdi. Bir çözüm bulunmalı.

 

Şahin Demir

Bayramiç’te gördüğüm öyle büyük bir sıkıntı yok. Tüm kamu kurumları elinden geldiğince hizmet veriyor. Bir tek sokak hayvanları bizleri üzüyor. Hayvanları çok seviyoruz ama sıkıntı yaratıyorlar. Geceleri eve dönerken zorlanıyorum, çoluk çocuk da sokakta rahatça dolaşamıyor. Buna hızlıca bir çözüm bulunmalı. Hiçbir hayvanın canı yansın istemeyiz. Hayvanlara zarar vermeden bir çözüm üretilmeli. Bunun yanında Mert Başkanımız bir numara, başarılı ve çalışkan beğeniyoruz. Beğenmediğim şey ülkemizdeki piyasanın durumu. 1 liraya aldığımızı 5 liraya alamaz olduk, ev kiraları uçtu. Ev almaya kalksak alamıyoruz. Biz fiyatlara zam yapamıyoruz, buna rağmen iş azaldı vatandaş gelemiyor, ekonomi düzeltilmeli.

 

Muharrem Zengin

Sabah erkenden iş yerime motorla geliyorum, akşamdan hazırladığım köfte oluyor yanımda, köpekler önümü kesiyor. Parçalayacaklar beni, çoğu zaman da yolumu uzatıyorum. Hayvan düşmanı değilim ama buna bir çözüm bulunmalı. Bunun dışında belediyemizden memnunum. Eğitim sistemi çok sıkıntılı, çocuklarımız derslerden yüksek not alıyor ama genel sınavlara girdiğinde puanlar düşük. Okullarda eğitim sistemi günü kurtarmalık. Geleceğe yatırım hiç yok. Eskiden her dükkanın çırağı olurdu, şimdilerde çırak yetişmiyor. İleride bir sürü zanaatkarlık meslekleri yok olacak. Küçük yaşta eğitimde zanaatkarlık öğretilmeli. Hiç değilse ileride üniversiteli işsiz olmazlar. Ekonomi çok kötü, lokantada kullandığım her şeye iki kat zam geldi. Paket servis kabı 170 TL’den 440 TL’ye çıktı, mecbur paket başına 1 TL alıyorum. Ekmek 5 TL olacak diyorlar, zam yapmasam ben nasıl döndüreceğim çarkı. Bizim müşterilerimizin yüzde 70’i çiftçi. Onların da üretecek hali kalmadı, hepsi bırakmak üzere, eğer çiftçi ekmezse, üretmezse yaza hiçbir tarım ürünü alamayız. 9 kiloluk yoğurt 100 TL olmuş, çiftçinin maliyeti arttı, süte yansıdı oradan da yoğurda… Girdi maliyetleri zincirleme yükseliyor. Bunun doğalgazı, elektriği, suyu var. Çocuklar okuyor masraf artıyor, mecbur zam yapıyoruz. Allah yardımcısı olsun herkesin. Sosyal devlet anlayışını ortaya koymak lazım, sözde demekle olmuyor. Devletimiz halkına sahip çıkmalı.

 

Adnan Gezinci

Bayramiç gerçekten yaşanılası, güzel bir ilçe. En başta ilçe sakinleri bunun kıymetini bilmeli.Bayramiç’in doğasını, çevresini, tarımını, ürünlerini korumak çok önemli. Kazdağları’nın güzelliklerini sunduğu ilçemizin kıymeti bilinsin. İlçemizde büyük bir sorun göremiyorum. Benim özellikle dikkat çekmek istediğim konu sokak köpekleri. Köpek sesinden geceleri uyuyamıyoruz. Bazen saldırgan hallere de bürünüyorlar. Yolda ilerlerken insanın üzerine gelmeleri bile korkutabiliyor. Belediyemiz bu konuya el atmalı. Hayvanlara zarar vermeden bir çözüm bulunabileceğini düşünüyorum. Bunun dışında ısrarla üzerinde durabileceğim bir konu yok.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz