Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

” Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın emek mücadelesi”
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 1 Mayıs 2021 - 16:15:41
” Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın emek mücadelesi”

CHP Bayramiç İlçe Başkanı Emin Fidan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle açıklamada bulundu. Fidan, ” Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın emek mücadelesi! Yaşasın tam bağımsız Türkiye” dedi.

CHP Bayramiç İlçe Başkanı Emin Fidan, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle açıklama yaptı. Fidan açıklamasında, “Ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada işçi sınıfının, emekçinin, köylünün; tüm çalışanların dayanışma ve onurlu mücadelesinin dile geldiği, haykırıldığı ve haksızlığa dur denildiği 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde insanca çalışmak ve insanca yaşamak isteyen, demokrasi, özgürlük, eşitlik ve barış özlemlerini dünyanın dört bir yanına duyurmak isteyen milyonlarca insanın kalbi meydanlarda atıyordu. Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde bile çalışan işçi sınıfı olarak bu sene ilk defa 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı meydanlarda değil, evde kutlayacağız.

Emek kutsaldır, emek çatlayan el, kırılan tırnak, eve yorgun argın gelen baba, ev işlerinden beli bükülen annedir. Onun için emeğe ve alın terine sahip çıkmalıyız. CHP Bayramiç İlçe Başkanlığı olarak, tüm emekçiler için, daha iyi bir çalışma ve yaşam koşulları yaratılması, eksiksiz sendikal hakların sağlanması, iş hayatında ayrımcılığa son verilmesi, çalışma yaşamında uluslararası kriterlerin kabul edilmesi, herkesin insan onuruna yaraşan bir işe ve yaşanabilir ücrete sahip olması, işyerinde, toplumda ülkemizde ve dünyada barışın sağlanması ana dileğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle CHP Bayramiç İlçe başkanlığı olarak, bütün emekçilerin, çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutluyorum. İnanıyorum ki; biz bu ülkeye toplumsal barışı getireceğiz ve hep birlikte barış içinde yaşayacağımız özgür bir ülke kuracağız. Bugüne kadar bu mücadele uğruna canlarını ve özgürlüğünü feda eden kardeşlerimi saygıyla anıyor, tüm emekçi kardeşlerimin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum.

Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın emek mücadelesi! Yaşasın tam bağımsız Türkiye

Selâm olsun, tohumu tarlaya atana,

Selâm olsun, fabrikada makinayı çalıştırana.

Sarayda 1000 liralık kadeh tutanların değil,

Madende, tarlada, bağda, bahçede  ve alın  teriyle çalışan işçilerin, elleri nasır tutanların bayramı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz