Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Yürekli ve cesur olmak…
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 7 Eylül 2021 - 12:16:03
Yürekli ve cesur olmak…

Sabahattin Sallama’nın köşe yazısı

Sayın çok değerli emekli milli eğitim müdürüm,

Benim siz de dahil olmak üzere, her zaman ve herkese kapım  açıktır. Çok zengin olmasak da büromuzda çayımız, kahvemiz her zaman bulunur. Çekinmeden gelebilirsin. Bilfiil 18 yıldır gazetecilik  yaşamım var. Çok şükür işimi severek yapmaktayım. Kimsenin reklamına ihtiyacım yok. Benim reklamımı yapacak kişi benden fazla deneyimli, dürüst ve tutarlı olmalı. Yazarlık yıllarımı ve yazdıklarımı saymaya kalkmak ise delilik olur.

Sahi gerçekten de AA muhabiri olarak, ilçe protokol sıramın 87. olduğunu bilmiyordum. Çünkü hiç merak etmedim.Ayrıca Anadolu Ajansı bizden köşe yazısı almaz. Biz oraya kaza, yangın, sel ve benzeri haberler veririz.  Şu günlerde protokol sıralaması da karman çorman oldu ya. Öyle değil mi? Daha önce de yazdığım gibi protokolden hiç anlamam, bilmem. Öğrenmek gibi bir derdim de yok.

Sayın Gökhan; Yazdıklarından şunu çok iyi anladım. Senden iyi bir araştırmacı köşe yazarı olacağına kalıbımı basarım. Şöyle bir düşündüm de, inan 6 fidanın peşine düşen ve kuruduğunu belirleyen bir araştırmacı köşe yazarı, çöpe giden milyonlarca liranın peşine düşse neler bulmaz. Çünkü kuruyan o 6 fidan da, senin, benim verdiğim su parası, işyeri kirası ve birçok alandan alınmış hepimizin parasıdır. Hani derler ya “Tüyü bitmemiş yetimin hakkı…”

İşte tamda bu düşünce doğrultusunda, senden öğrenebileceğim birçok konunun olduğunu anladım. Senin bilgi alma ağın bir hayli geniş.

Mesela, 22.08. 2018 tarihi ile 26.02.2019 tarihleri arasında öğretmen evinde konaklayan, kahvaltı eden, kavurma ve benzeri yiyecekleri midesine indiren belediye personeli ve çevresindeki muhteremler kimlerden oluşmaktadır?

Not; Araştırmana yardımcı olmak babında bu süreç yerel seçim öncesine rast gelmektedir…

Mesela; İşe sokma garantisi ile akçeli işler çeviren dernek olduğu iddialarına da bir el atıversen de biz de bu derneği öğreniversek…

Örneğin 4 milyon beş yüz bin TL’ye satılan belediyemize ait toplu konut alanı için neden satıştan sonra 500 bin lira indirime gidilmiştir?

Başka bir paralı konu daha.

Yaklaşık dört yıl öce, belediyemize hizmet etmesi amacıyla bir şirketten kiralanan bir süpürge ve iki çöp toplama aracına aylık  180 bin TL kira bedelle kiralanıp, bu bedelin ödenmemesi sonucu, belediyemiz neden icra kapılarına düşmüştür?

 

Bunlar benim aklımı kurcalayıp duruyor. İnan çok üzülüyorum. İnanıyorum ki sen bu konuyu çözersin. Beni de bu sıkıntıdan kurtarırsın. İşte o zaman seni alkışlarım…

Ben; devlet memurluğu hayalimi 1980 yılında Kenan Evren tarafından yapılan darbe ile kapattım. Hani senin de İstanbul’da okuduğun o yıllarda…Tarikat, FETÖ gibi örgütlerle hiç işim olmadı. Hiç bir zaman bu tür örgütlerin ne yurdunda kaldım, ne de çocuklarımı ve yakınlarımı bu tür yobazların yurtlarında kalmalarına izin vermedim. Bu ve benzeri yobazlara hoca efendi demedim.

Türkçe Olimpiyatları’na ön ayak olup ilçemize getirilen FETÖ’nün öğrencilerini kapı kapı dolaştırmadım, bunların ‘hoca efendi’ dediği örgüt başlarına ben hep FETÖ demiştim.

FETÖ’nün ne mal olduğunu, nasıl bir vatan haini olduğunu Hanefi Avcı’nın “Haliç’te Yaşayan Simonlar” kitabını okuduktan sonra  daha da iyi anladım.

Haa bu da aklıma takılıp duruyor.  Kimlerin çocukları FETÖ’nün ZAMBAK yurdunda kalmıştır?Buna da bir el atarsan sevinirim.

Dediğim gibi, ben memurluk hayalimi 1980 darbesi ile kapattım. Yalakalık yaparak, makam sahibi olma hayali ile bir siyasi parti mitinginde bayrak sallama ihtiyacı duymadım.

Benim siyasetten bir beklentim hiç olmadı, bundan sonra da olamaz. Çünkü benim Ardahan, Kars ve benzeri uzak illerden buraya getirmeye uğraştığım memur çocuğum ya da yakınım olmadığı için methiyeler düzmedim. “Karaya sabun, deliye öğüt neylesin”

Hz. Ali derki  “Kötü insan hiç kimseye iyi niyet beslemez. Çünkü o herkesi kendi gibi görür”

Hadi kal sağlıcakla…

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz