Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

AVCI KÖŞESİ
  • Ana Sayfa » Gündem
  • 9 Kasım 2021 - 12:25:27
AVCI KÖŞESİ

Avcılar sezonu açtı   Ülkemizde av sezonu kısa süre önce açıldı. Avcılar da sezonun  başlamasıyla birlikte harekete geçti. Kurak bir yıl olması ve yaban domuz haricindeki av hayvanı popülasyonunun her geçen gün azalması ise avcıların eli boş dönmesine neden oluyor. 2021-2022 av sezonunun açılması ile ava çıkan avcıların büyük çoğunluğu eli boş dönüyor. Sezon açılışı […]

Avcılar sezonu açtı

 

Ülkemizde av sezonu kısa süre önce açıldı. Avcılar da sezonun  başlamasıyla birlikte harekete geçti. Kurak bir yıl olması ve yaban domuz haricindeki av hayvanı popülasyonunun her geçen gün azalması ise avcıların eli boş dönmesine neden oluyor. 2021-2022 av sezonunun açılması ile ava çıkan avcıların büyük çoğunluğu eli boş dönüyor. Sezon açılışı nedeniyle Avcı Köşesi’ne açıklama yapan Gürsel Gümüş, “Yeni av sezonunun tüm avcı arkadaşlara hayırlı olmasını, kazasız bir sezon geçirilmesini diliyorum. Bunun yanında avcı arkadaşlara bol avlı bir sezon dileyemiyorum. Çünkü; her gecen gün av hayvanlarının nesli tükeniyor. Bölgemizde tavşan ve kekliğin avlanma nedeniyle değil bilinçsiz ilaçlama, tilki, çakal ve sansar popülasyonunun aşırı derecede artış göstermesi nedeniyle yok olmaya yüz tutması bizleri üzüyor. Bu sıkıntı bıldırcın, çulluk ve diğer av hayvanlarının da neslinin azalmasında önemli etken oluyor” dedi. Avcı camiasına gönderme yapmayı da ihmal etmeyen Gümüş, “Bazı avcı arkadaşlar, paraya tamah edip tavşancı köpeklerini sattıkları için eli boş dönmeye mahkumdurlar. Benim gibi tavşancı köpeğini satmayan avcılar ise çantası dolu dönecektir. Bazı avcı arkadaşlara mesajımdır” dedi.

 

Özden’den Sezer’e tetikçilik teklifi

Sezonun başlaması, tavşan avcılarında yılların rekabetini geri getirdi. Sezona iyi bir başlangıç yapan Ali Özden, Hayati Sezer’e teklifte bulundu. Özden, “Geçtiğimiz sezon başarılı bir av sezonu geçiremeyen Sezer’e, Avcı Köşesi aracılığıyla bu sezon yanıma tetikçi olarak gelmesini tavsiye ediyorum. Tavşandan başka av tanımayan köpeğimle ona tavşan avlamasını sağlaya bilirim. Yoksa elindeki o sincap peşinde koşan köpeği ile yine sezonu tavşan avlamadan kapatır” dedi. Sezer ise Özden’in teklifine, “Herkes işine baksın. Özden benim avladığım domuzların altından yardım almadan çıkamaz. Allah korusun felç kalır. Ben domuz avcısıyım. benimle oynaşmasın, zararlı çıkar. Üç yıl aradan sonra bir tavşan avlamakla avcı olunmuyor. Kırk yılın başında, üç yıl aradan sonra bir tavşan vurmuş da onu mu söylüyor” dedi. Bu atışmanın nereye varacağını ve kimin haklı çıkacağını zaman gösterecek.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz