Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Bayramiç’te Hareketlilik Haftası etkinlikleri başlıyor
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 15 Eylül 2020 - 15:44:22
Bayramiç’te Hareketlilik Haftası etkinlikleri başlıyor

İlk kez Avrupa Hareketlilik Haftası’nı kutlayacak olan Bayramiç Belediyesi, etkinlik programını açıkladı. Hafta boyunca bazı sokak ve caddeler trafiğe kapatılacak, yürümeyi ve bisiklete binmeyi teşvik eden etkinlikler düzenlenecek.

Bu yıl “Herkes İçin Sıfır Emisyonlu Hareketlilik” temasıyla 16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan Avrupa Hareketlilik Haftası’na başvuru sürecini tamamlayan Bayramiç Belediyesi, etkinlik programını kamuoyuyla paylaştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bayramiç Belediye Başkanı Mert uygun, “Avrupa Hareketlilik Haftası, temiz bir çevre ve sağlıklı bir yaşam adına duyarlılık sağlamak için büyük öneme sahip. İlçemiz de bu organizasyonda başvuru sürecini tamamlayarak yerini aldı. Bayramiç, doğasıyla ön plana çıkan bir ilçe. Bayramiç halkı bu güzellikler arasında daha bilinçli bir şekilde yaşam sürmesi adına harekete geçtik. Halkımızın etkinliklere ilgi göstereceğine inanıyorum” dedi.

Avrupa Hareketlilik Haftası programı şöyle:
16 Eylül Çarşamba günü Yıldırım Akbulut Meydanı’nda halkı bilgilendirmek amacıyla stant kurulup Avrupa Hareketlilik Haftası’yla ilgili broşür dağıtılacak. Hafta içerisinde yapılacak etkinliklerle ilgili bilgi verilecek.
17 Eylül Perşembe günü Pekmezci Sokak araç trafiğine kapatılacak. Sokaklarda yürüyen vatandaşlar için sokak şarkıcıları şarkı söyleyecek.
18 Eylül Cuma günü duvar boyama etkinliği gerçekleştirilecek.
19 Eylül Cumartesi günü Yıldırım Akbulut Meydanı çocuklar için hazırlanacak. Bu alanda çocuklar, paten ve kaykay kullanıp scooter sürebilecek.
20 Eylül Pazar günü Hacıkayyum Mesire Alanı’na yürüyüş yapılacak
21 Eylül Pazartesi günü Kıbrıs Caddesi’nin bir bölümü trafiğe kapatılıp 18.00-19.00 arasında bisiklet sürmek için halka sunulacak.
22 Eylül Salı günü araçsız işe gelme günü olarak belirlendi. Vatandaşların işe araçlarını kullanmadan gelmeleri teşvik edilecek.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz