Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Büyük zaferi coşkuyla kutladık
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 3 Eylül 2019 - 12:23:27
Büyük zaferi coşkuyla kutladık

Bayramiç’te 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıldönümü kutlama töreni, Yıldırım Akbulut Meydanında gerçekleştirildi. Düzenlenen fener alayı ise renkli ve gurur verici anlara sahne oldu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün idaresinde kazanılan Büyük Taarruz ve Başkumandanlık Meydan Muharebelerinin 97. yıl dönümü, 30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı. Kutlamalar, Yıldırım Akbulut Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konmasıyla başladı. Akbulut Meydanı’na gelen kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu ve saygı duruşunda bulundu. Törene Kaymakam Sercan Gökdemir, Belediye Başkanı Mert Uygun, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile siyasi parti idarecileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine dair konuşmayı Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ramazan Koca yaptı. Koca, “97. yıldönümünü  ilk günkü gurur ve heyecandan hiçbir şey kaybetmeden aynı duygularla kutladığımız 30 Ağustos Zaferi ile Başkomutan Mustafa Kemal’in önderliğinde yüce Türk Ulusu emperyalist güçlerin işgalci ordularını, anavatan topraklarından kesin olarak atarak, ebedi özgürlük ve bağımsızlılığına kavuşmuştur.

Fener alayı yapıldı

Bu zafer bütün otoritelerin  tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından Anadolu’da sağlanan milli birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır. Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanılan bu zafer, aziz yurduma ve bağımsızlığına kasteden işgal  kuvvetleri karşısında Türk Ordusu’nun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir. Başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, dava arkadaşlarını, gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi. Ardından kaymakamlık makamına geçen katılımcılar, burada gerçekleşen 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda yerlerini aldı. Katılımcılar, Kaymakam Gökdemir’i makamında tebrik etti. Kutlamalar kapsamında Bayramiç Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayı ise renkli görüntülere sahne oldu. Genciyle yaşlısıyla yüzlerce vatandaş, otogar alanından başlayarak marşlar eşliğinde fener alayında yürüdü. Fener alayında gurur verici görüntüler ortaya çıktı.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz