Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

“Buzdolabına kaldırılan ilişkileri çözmeye geldik”
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 3 Haziran 2019 - 10:32:05
“Buzdolabına kaldırılan ilişkileri çözmeye geldik”

Bayramiç ile kardeş şehir olan Bulgaristan’ın Mestanlı Belediye Başkanı Sunay Hasan Halil ve beraberindeki heyet, Başkan Mert Uygun’u ziyaret etti. Ziyarette, 5 yıldır askıya alınan ilişkilerin canlandırılacağı dile getirildi.

 

Bayramiç Belediyesi ile Türklerin yoğun olarak yaşadığı Bulgaristan’ın Mestanlı Belediyesi arasındaki ilişkiler yeniden canlanıyor. Kardeş şehir olan Bayramiç ile Mestanlı arasındaki ilişkilerin hızlanması adına Mestanlı Belediye Başkanı Sunay Hasan Halil, Mestanlı Belediye Meclis Başkanı Ömer Hüseyin ve Bursa Mestanlı Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Öztürk, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun’u ziyaret etti. Ziyarette belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve parti idarecileri de hazır bulundu. Seçimlerde göreve seçilen Uygun’a hayırlı olsun dileklerini ileten Halil, “Çok ortak noktamız var. Aynı kültürün farklı ülkelerdeki temsilcileriyiz. İsmail Başkan zamanında kurulan ilişkiler bir süre sekteye uğradı. 5 yıl boyunca buzdolabına kaldırılan ilişkileri yeniden çözmek istiyoruz” dedi.

Festivale davet ettiler

Kardeşlik ilişkilerinin kendileri için önemli olduğunu dile getiren Uygun, “Bundan böyle daha sıkı ilişkiler içinde olacağız. Karşılıklı fikir alışverişi ve diyaloglar içerisinde hem Mestanlı’da hem de Bayramiç’te önemli çalışmalara imza atacağız. Maalesef bir süre soğuyan ilişkilerimizi olması gereken seviyeye kısa sürede taşıyacağız” diye konuştu. Sohbet, Mestanlı ile Bayramiç’in sosyal ve kültürel durumları hakkında bilgi alışverişiyle devam etti. Mestanlı heyeti, Başkan Uygun’u 22-27 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan festivale ve Mestanlılı olan ünlü halterci Naim Süleymanoğlu’nun heykelinin açılışına davet etti.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz