Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Çırpılar’a İda Kitaplığı kuruldu
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 16 Haziran 2020 - 12:42:32
Çırpılar’a İda Kitaplığı kuruldu

İda Kitaplığı adında hayata geçirilen girişimle Bayramiç’in Çırpılar Köyü’ne kurulan kütüphane büyük ilgi görüyor. Emre Dursun’un temelini attığı projenin büyüyerek diğer köylerde de kütüphane kurulması hedefleniyor.

İstanbul’dan 2019 yılında Bayramiç’e yerleşen tarihçi ve grafiker Emre Dursun, İda Kitaplığı adında sivil bir girişim başlattı. Kişisel kütüphanesinin büyük bir bölümünü hibe ederek yola çıkan ve sosyal medyadan yaptığı çağrılarla içeriği genişleten Dursun, “İda Kitaplığı, geleceğimizin umudu ve güvencesi olan çocuklarımızla gençlerimize adanmak üzere kütüphaneler kurmayı amaçlayan bir okuma seferberliğinin adıdır” diyerek projesini ve gayesini duyurmuştu. Çağrının ulaştığı kesimlerce de kısa zamanda sahiplenilen girişimin ilk kütüphanesi de böylece kurulmuş oldu ve kütüphaneye “İlk Adım” ismi verildi. 450 adet kitap, dergi ve ansiklopediden oluşan içeriğiyle İda Kitaplığı’nın ilk göz ağrısı İlk Adım Kütüphanesi’nin adresi ise Çırpılar Köyü oldu. Kısa bir süre önce, kendisi de İstanbul’dan köyüne dönerek işletmecilik yapmaya başlayan Sibel Benli’ye ait İda Kafe’nin kapılarını İda Kitaplığı’na açması sayesinde daha hızlı bir şekilde hayata geçen kütüphanenin ilk etapta 21 Mart’ta açılması planlanmış ancak tüm dünyayı etkisi altına alan Covid19 salgını nedeniyle bu açılış ertelenmişti. Kafelerin yeniden işler hale gelmesiyle birlikte hem İda Kafe müşterilerine, hem İda Kitaplığı ilk kütüphanesine, hem de Çırpılar Köyü’nün çocuklarıyla gençleri başta olmak üzere tüm sakinleri ve dışarıdan gelen ziyaretçileri kütüphanenin zengin ve rengârenk içeriğine kavuşmuş oldu.

Destek bekliyorlar

Öncelikle projeye destek olarak kitap, kırtasiye malzemesi, kütüphane materyali olarak kullanılan araç gereçler dışında herhangi bir malzeme ile nakdi bağış hiçbir şekilde kabul edilmiyor. Kurulan kütüphanelere verilen içeriğin tamamı detaylı bir liste ve bir kütüphane protokolü ile imza altına alınarak, kütüphanelerin geleceği açısından tüm materyallerin mülkiyeti, yine ve sadece aynı amaç doğrultusunda kullanılmak koşuluyla Evciler Selin Eczanesi’ne bırakılıyor. Kitaplar, klasik kütüphane anlayışına uygun bir şekilde ödünç kitap verme usulüyle çalışıyor ve işleyişin hiçbir aşamasında paraya dayalı bir ilişki bulunmuyor. “Bir kütüphane kurulurken bölgedeki çocuklarla gençlerin faydalanması öncelikli olarak hedeflenir” diyen Dursun, “İda Kitaplığı’nın kuracağı kütüphanelerin hiçbiri sadece çocuk ve genç kitaplarından oluşmayacak. Bölgedeki herkesin, her okurseverin, okumayı bir alışkanlığa yeni dönüştürecek insanların da faydalanabilecekleri şekilde kapsamlı içerikler oluşturmak da bizim önceliklerimizden biri. Bu nedenle kütüphanelerimizin kapısı her zaman, herkese açık olacak” ifadelerini kullandı. İda Kitaplığı’nın, planlar dahilinde sonraki üç kütüphane için belirlediği köyler Külcüler, Gedik ve Çavuşlu olarak sıralanıyor. Projenin, İda adından da anlaşılacağı üzere, Kazdağı eteklerinde bulunan hemen her köye bir kütüphane kurması hedefleniyor. Kitaplığa destek olmak isteyenler, 0553 104 40 39 no’lu telefondan WhatsApp yoluyla iletişime geçebilecekleri gibi, göndermek istedikleri uygun materyalleri Camicedit Mah. Ahmet Cevdet Küçükserim Sok. NO: 44 D:1 adresine ya da Evciler’deki Selin Eczanesi’ne kargo yoluyla ya da elden ulaştırabiliyorlar. İda Kitaplığı, kitap türü ve konusu bakımından hiçbir ayrım yapmıyor.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz