Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Kaymakamlık soruşturma başlattı
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 5 Kasım 2019 - 13:55:51
Kaymakamlık soruşturma başlattı

Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 10 Kasın Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmaların şartnamesinde “bayram” ibaresi geçmiş ve büyük tepki toplamıştı. Bayramiç Kaymakamlığı konuyla ilgili soruşturma açıldığını duyurdu.

 

Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 10 Kasın Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında ‘Atatürk ve Uygarlık’ konulu resim ve şiir yarışması düzenlemiş ancak okullara gönderilen şartnamede, dereceye giren öğrencilere ödüllerin verileceği gün için “bayram” ibaresi kullanılmıştı. Bu skandal hata öncelikle milli eğitim camiasından ve vatandaşlardan büyük tepki görmüştü. Yaşanan skandal sonrası Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, hatanın sehven yapıldığı, ardından düzeltilmesine rağmen algı operasyonu yapıldığı iddia edildi!

SEHVEN YAPILMIŞ!

Açıklamada, “Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. yıldönümü münasebetiyle “Atatürk ve Uygarlık” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenlemiştir. Yarışma koşullarının okullarımıza tebliğ edildiği yazışmadaki ‘ifade hatası’ henüz kamuoyuna yansımadan düzeltilmiş,  yazışmalar güncellenmiş ve sorumlular uyarılmıştır. Ayrıca, konuyla ilgili inceleme/soruşturma başlatılmıştır. Yazım hatasının ‘sehven’ yapılmış olduğu anlaşılır durumda olmasına ve düzeltilmesine rağmen kamuoyunda maksatlı bir algı oluşturulmak istendiğine büyük bir üzüntüyle şahit olmaktayız. Oluşan hassasiyet nedeniyle aziz milletimizden özür diliyor, aramızdan ayrılışının 81. Yıl Dönümünde Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz” denildi.

DETAYLI İNCELEME

Bu gelişmenin ardından bir açıklama da Bayramiç Kaymakamlığından geldi. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığının belirtildiği açıklamada, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım 1938 tarihinde hayata veda edişinin 81. yılı münasebetiyle ilçemizde 10 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan anma etkinlikleri çerçevesinde ; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün okullara gönderdiği yazı dolayısıyla, bazı basın yayın organlarında çıkan haberler, yaşanan olumsuzluklar nedeniyle, konunun detaylı bir şekilde araştırılması, incelenmesi için soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz