Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Kişiye özel ilan Bayramiç’i karıştırdı
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 9 Mayıs 2020 - 12:38:16
Kişiye özel ilan Bayramiç’i karıştırdı

Bayramiç Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na kadrolu büro görevlisi alımı yapmak için ilan yayınlandı. Başvuru süresi sona eren ilanda yer alan şartların “kişiye özel” olduğu yönünde ilçede yoğun eleştiri yapıldı. Hatta alınan kişinin vakıfta yardımcı hizmetlerde halen çalıştığı öne sürüldü.

Bayramiç Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılacak personel alımı ilçe gündemine bomba gibi düştü. Vakfa kadrolu büro görevlisi alımı için yayınlanan ilanda yer alan şartların “kişiye özel” olduğu iddia edilince ilçe sakinleri tepki gösterdi. İlanın bazı internet sitelerinde yer almasıyla tepkiler çığ gibi büyüdü. Alınacak personel için; Bilgisayar sertifikası olmak, İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi veya Sosyal Hizmetler Bölümü mezunu olmak. En az B sınıfı ehliyeti olmak ve Bayramiç ilçe sınırları içinde ikamet ediyor olması şartı konulmuş. Buraya kadar her şey normal ancak özel şartlarda olay farklılaşıyor. Ne hikmetse bir de özel olarak “En az 5 yıl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında Çalışmış olmak” şartını konmuş.

5 yıl çalışma şartı

Sosyal medyada konuşulanlara göre; “son başvuru tarihi bugün olan iş ilanına 1 hafta gibi bir sürede şartları uyan başka kimse bulunamamış, şartları uyan da engeli aşamamış.  Daha başvuru süresi dolmadan aynı kurumda yardımcı hizmet görevlisi olarak çalışan bir bayan açık olan bu kadroya alınmış. Yani aslında kadroya alınacak kişi için bir nevi özel şartlar oluşturulmuş” Daha da ilginç bir iddia ise, “Bu işe alınan bayan seçim döneminde bir siyasi partinin adayı için çalışmış ve bu işe de onun talimatıyla alınmış olduğu” yönünde. Yine ilçe kamuoyunda konuşulanlara göre; zaten kurumda yardımcı hizmet görevlisi kadrosunda çalışan bu bayan resti çekmiş ve  hizmetli kadrosunda çalışıp duramayacağını ve  düzgün bir kadroya geçirilmek istediğini haykırmış.  Geçenlerde de kurumda bir büro elemanı aynı kurumda müdür olarak atanıp koltuğu boşalınca, bu bayana özel tüm niteliklerini belirten bir büro personeli alım ilanı hazırlatılmış. Yine iddialara göre; personel alımı için kurulması gereken komisyon da; bir muhtar, bir dişçi ve eğitim kurumlarının müdüründen oluşmuş.

Tüzükte yeri yok

Olayı kurcalayan ilçe sakinleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları personel tüzüğünün 15. Maddesinde “Hangi eğitim düzeyinde olursa olsun Yardımcı Hizmet Görevlisi olarak istihdam edilen personel için, gerekli şartları taşısa ve Vakfın norm kadro sayısı yeterli olsa bile hiçbir şekilde unvan değişikliği yapılamaz” yazdığını gördü. Şimdi halk soruyor; Bu kurum içinde yapılan atama tüzüğe uygun mudur? Geçmişte başka bir kurumun başkanlığını yapan kişilerin yahut siyasi mercilerin bu kurumlar üzerinde söz hakkı var mıdır? Atamaları yönlendirme gibi faaliyetleri ne derecedir?

Bunu da sorgulasana

Ve gene vatandaş soruyor; Kameranın karşısına geçerek elindeki kağıttan başkalarının yazdıklarını okuyanlar; seçilmiş başkana hesap soranlar bunları da sorguluyorlar mı? He bu arada, kağıttan başkanlarının yazdıklarını okuyanın kocası da vakıfa müdür olmuş, hayırlı uğurlu olsun. Çok sevindik, Allah daha yüksek makamlar göstersin ama başkalarını suçlarken, eleştirirken daha temiz olmak gerekmez mi?

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz