Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

“Kooperatifimiz gereğini yapmıştır”
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 10 Mayıs 2022 - 12:25:13
“Kooperatifimiz gereğini yapmıştır”

Kazdağları Tarımsal Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Hasan Sezgin, soğuk hava deposunda yaşanan hırsızlık hakkında açıklama yaptı. Sezgin, “Onlarca ton değil 2,5 ton kayıp. Kooperatifimiz gereğini yapmıştır” dedi.

Ulusal yayın yapan bir basın kuruluşunda çıkan, soğuk hava deposundan elma çalınması haberiyle ilgili Kazdağları Tarımsal Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Hasan Sezgin tarafından açıklama yapıldı. Sezgin açıklamasında, “05/05/2022 tarihinde Sabah gazetesine www.sabah.com.tr adresinde Ümit Erkan DEMİRCAN imzası ile haber yayımlanmış, haber başlığında ‘Onlarca ton elmayı çalıp hale satmışlar’ ibareleri kullanılmıştır. Baştan sona gerçek dışı ve art niyetli olarak hazırlanan haber nedeniyle kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu doğmuştur.

Mülkiyeti Bayramiç Belediyesi’ne ait olan soğuk hava deposu, Bayramiç Belediyesi tarafından ihale usulü ile kiralanmış, ihale kooperatifimiz tarafından alınarak işletilmeye başlanılmıştır. Nisan ayı ortalarında Soğuk Hava Deposundaki bazı paletlerin isim kısımlarının boyanması nedeniyle soğuk hava tesisi çalışanları şüphelenmiş ve durumu kooperatif başkanı Hasan Sezgin’e iletmişlerdir. Bunun üzerine araştırmaya başlanılmış, kamera kayıtları incelenmiş ve gece bekçisi olarak görev yapan A.C.B. adlı çalışanın iki kez gece mesaisi sırasında Bayramiç’li bir pazarcı esnafı olan A.K. adlı kişiye mal teslimi yaptığı belirlenmiştir. Kayıtların incelenmesi sonucu A.K.’nın daha önce Soğuk Hava Depomuzda malının olduğu, ancak tamamını aldığı belirlenmiştir. Bunun üzerine 19/04/2022 tarihinde A.C.B. ücretsiz izne çıkarılmış ve kurum içi soruşturma derinleştirilmiştir.

Kooperatif Başkanı Hasan Sezgin, malın teslim edildiği A.K. ile görüşme sağlamış, A.K. alınan elmanın kendisine ait olmadığını, A.C.B.’nin kendi malı olduğunu söyleyerek sattığını söylemiştir. A.K.,  A.C.B.’den iki kez, iki palet yani 72 kasadan toplam 144 kasa elma satın aldığını, ilk aldığı elmanın bedelini A.C.B.’nin banka hesabına yolladığını, ikinci aldığı elmanın bedelini ise henüz ödemediğini beyan etmiştir. A.K.’nin beyanları ile kamera kayıtları uyuşmuş, bunun üzerine A.C.B. çağırılarak durum sorulmuştur. A.C.B. önce sattığı elmaların kendisine ait olduğunu, bu elmaları kendisinin bedelini ödeyerek satın aldığı elmalar olduğunu, ancak kooperatife kayıt dışı koyduğunu beyan etmiştir. Ancak daha sonra soğuk hava deposundaki elmaların bir paletinin A.Ç. adlı kişiye, bir paletinin ise E.D. adlı kişiye ait olduğunu ve kendisinin kooperatif yönetiminin ve mal sahiplerinin bilgisi olmadan bu malı A.K.’ya sattığını kabul etmiş, borcu olduğunu, bu nedenle böyle bir hata yaptığını, pişman olduğunu ve ilgililerin zararını ödeyeceğini beyan etmiştir. Bunun üzerine bu durum tutanak altına alınmış ve kooperatif başkanı Hasan SEZGİN tarafından elmaların sahipleri olan A.Ç. ve E.D. adlı kişiler aranarak durum anlatılmıştır. Durumun açığa çıkması ve şüphe kalmaması ile Kooperatif Başkanı Hasan Sezgin tarafından Bayramiç İlçe Emniyet Müdürlüğüne gidilerek 04/05/2022 tarihinde şikayetçi olunmuş, konu ayrıntıları ile anlatılmış ve delil niteliğindeki kamera kayıtları da teslim edilmiştir.

Olay bundan ibaret olup, Bayramiç Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kooperatifimizin yaptığı şikayet üzerine gerekli soruşturma yürütülmektedir. 04.05.2022 tarihli şikayetimizin hemen arkasından 05.05.2022 tarihinde yapılan haberde ileri sürülen ‘soğuk hava deposundaki onlarca ton elmanın çalınarak hallere satıldığı, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında kooperatif başkanının ve çalışanlarının ifadesine başvurulduğu, A.C.B.’nin apar topar yönetim tarafından izne çıkarıldığı, soğuk hava deposundaki elmaların esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolduğunun fark edildiği, A.Ç. adlı kişinin kendisine ait elma kasalarının eksildiğini fark ederek kasaların sayılmasını istediği, yapılan sayımda A.Ç.’nin 2,5 ton elmasının kayıp olduğunun belirlendiği, soğuk hava deposu kamera görüntülerine el konulduğu, 2,5 ton elmanın A.C.B. tarafından Çanakkale’de toptan meyve ve sebze ticareti ile uğraşan A.K.’ye teslim edildiği, olayın ortaya çıkmasından aylar sonra kooperatif yönetiminin harekete geçtiği ve şikayetçi olduğu, onlarca üreticinin sayım için kooperatife başvurduğu şeklindeki beyanlar baştan aşağı gerçek dışıdır ve art niyetli olarak hazırlanmıştır.

Bayramiç Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kooperatifimizin şikayeti ile başlatılmıştır. Yapılan tespitte 144 kasa elmanın A.C.B. tarafından satıldığı belirlenmiş, başka satılan elma tespit edilememiştir. Elma sahipleri A.Ç. ve E.D. adlı kişiler durumu Kooperatif Başkanı Hasan Sezgin’in bilgilendirmesi ile öğrenmişlerdir ve yürütülen soruşturmada kooperatifimiz dışında şikayetçi bulunmamaktadır.

A.C.B. gerek karakolda, gerek savcılıkta, gerekse sorgu aşamasında verdiği ifadelerinde suçlamaları kabul etmiş, yaptığının kötü bir şey olduğunu bildiğini, borcu olduğu için yaptığını, mağdur olan kişilerin zararlarını karşılayacağını ve pişman olduğunu beyan etmiştir. A.C.B. hakkında Bayramiç Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir.

Gazetelerin ve gazetecilerin itibarı yaptıkları haberlerin gerçekliği ve güvenilirliğinden doğar.  Haberde doğru olan hiçbir bilgi bulunmamaktadır. Haberi yapan Ümit Erkan Demircan, Bayramiç ilçemizin Üzümlü köyünde Queenida Honey markası ile bal üretiminde bulunan, çok kolaylıkla tarafımıza ulaşıp bilgi alabilecek bir kişidir. Ancak kiracısı olduğumuz Bayramiç Belediyesi ile ilişki kurmaya çalışılması, görselde ne ilgisi varsa İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun’un fotoğrafının kullanılması niyeti ortaya koymaktadır. Hem soruşturma dosyasında, hem de hakkımızda gerçekdışı haber yapan ve yayanlar nezdinde her tür yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla sunarız” ifadeleri kullanıldı.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz