Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Köy yollarına bakım-onarım için formül bulundu
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 28 Nisan 2020 - 12:12:05
Köy yollarına bakım-onarım için formül bulundu

İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren ve CHP İl Genel Meclis Üyeleri Zeki Sezer, köy yollarında yapılan çalışmalar ve ayrılan bütçeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren ve CHP İl Genel Meclis Üyeleri Zeki Sezer, köy yollarında yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Göğüsgeren ve Sezer açıklamada, “Bilindiği üzere 2020 yılı bütçesi CHP’nin çoğunlukta bulunduğu İl Genel Meclis tarafından Kasım 2019’da yapılmıştı. Meclis, bütçenin durağan kısmındaki payları yatırım bütçesi olarak çeşitli köylere aktarmıştı. Yol bütçesinden 500 bin TL alarak Bayramiç Türkmenli-Pınarbaşı ara yol asfalt kaplama için aktardık. Ancak geçen yıllarda gelen ek bütçelerin bu yıl gelmeyeceği anlaşıldı. Özel idareye gelen ek bütçe, vatandaştan alınan vergi gelirlerine göre belirleniyor. Malum hesapta olmayan bir durum bu yıl başımıza musallat oldu. COVİT-19 nedeniyle binlerce esnafımız kepenk kapattı ve devletin vergi gelirleri geriledi. Bu olağanüstü dutumda idareye bıraktığımız 7 milyon TL paranın da önümüzdeki günlerde COVİT 19 mücadelesi için kullanılabileceği ihtimali üzerine bu parayı da yol bakımlarına aktaramadık. Bu olağanüstü durumda çözüm üretmemiz şart oldu. Son çare olarak köylerimizin yol bakımları için Pınarbaşı-Türkmenli ara yolundan vazgeçip bu parayı Bayramiç köy yoları bakım ve onarımı için aktarmaya karar verdik. Bu olağanüstü şartlarda Pınarbaşı-Türkmenli ara yolu da en kısa zamanda yapılacak ancak öncelik yol bakımları için kullanılacaktır. Bu konuda bizler siyasi rant hesabı yapmıyoruz çözüm üretiyoruz.

Deforme oluyor

Bayramiç’te üzüm, elma, domates, dip elması ve orman kereste nakliyeleri diğer ilçelere göre çok fazla. Bu durumda yollarımız diğer ilçelere göre çok daha fazla deforme oluyor. Yollarımız maalesef çukur içinde ve bazı çukurlar can güvenliğimizi tehlikeye atacak durumda. Bu konuya çözüm bulmamız gerekiyordu bizde gerekeni yaptık. Geçmişe dönüp baktığımızda Ayvacık-Ezine-Bayramiç köy yollarının bakımında geri kalındığını görüyoruz. Bunun en büyük nedeni ise ilçemiz girişinde yıllarca hizmet veren bütüm tesislerin özeleştirilmesi. Şu andaki şartlarda özel firmalar bütüm malzemesi için ihaleye giriyor ve en ucuz teklifi kim verirse bütün Çanakkale’ye malzeme oradan sevk ediliyor. Bayramiç’e malzeme son yıllarda ihaleyi alan Biga’da geliyor. Zaman, mazot ve işçilik kaybı olduğu gibi geç gelen kamyonlardan yol bakımı için zaman da sıkıntıya giriyor. Bu saçma sapan bir durum. Önümüzdeki yıllarda bu konuyu kökten çözeceğiz inşallah.

KÖYDES yatırımları

Bu arada KÖYDES bütçeleri belli oldu. Çanakkale geneline 30.500,000 KÖYDES yatırım bütçesi geldi. Bu paradan Bayramiç’e düşen pay 3,900,000 TL’dir. Bu paranın içinden özel idare de bir miktar kesinti yapıyor. KÖYDES, AKP ya da CHP’nin vatandaşa sunduğu bir lütuf değildir. KÖYDES, devlet tarafından yol ağı ,nüfus ve coğrafi koşullar göz önüne alınarak ülkemizin tüm il ve ilçelerine verilir. Bu bağlamda Bayramiç’e gönderilen para ne Bülent Turan’dan ne Muharrem Erkek’ten gönderilen para değildir. Aslına bakacak olursan Çanakkale deniz ile ortasından bölündüğünden ve coğrafi koşulların farklılığından dolayı az pay almaktadır. KÖYDES yatırımlarında bürokratlar haricinde siyasi tek imza İl Genel Meclisi Başkanı’na aittir” ifadelerini kullandı.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz