Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Maydanoz desenli yumurta gündem oldu
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 28 Nisan 2020 - 12:15:29
Maydanoz desenli yumurta gündem oldu

Bayramiç’te çiftçilikle uğraşan Gürsel Eskici, tavuklarının maydanoz yaprağı desenli yumurta yumurtladığını iddia etti. Veteriner ise bilimsel olarak böyle bir durumun mümkün olmadığını belirterek, “Tavuklar ressam oldu da, sanat dünyasının haberimi yok?” dedi.

Bayramiç’te tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan Gürsel Eskici, geçmiş yıllarda da 220 kilogram ağırlığında kabak yetiştirmişti. İlçe merkezi yakınında bulunan çiftliğinde 30 yıldır tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan  Gürsel Eskici, “Ben meraklı biriyim. Sürekli yeni bir şeyler yaratma hayali ile çeşitli deneyler yaparım. Yıllar önce 220 kilogram ağırlığında kabak ürettim. Daha önce de tavuklarıma göztaşı suyu içirerek mavi renkli yumurta üretmiştim. Seralarımda yetiştirdiğim maydanozları pazarda satıyorum. Pazardan artan maydanozların bir kısmını kaynatarak tavukların içme sularına kattım. Bir kısmını da tavukların yemeleri için kümese bıraktım. Ayrıca tavuklara sarı buğday da veriyorum.  Tavuklarımdan biri bir süre sonra yumurtanın üzerinde maydanoz yaprağı deseni bulunan bir yumurta yumurtladı. Bu yönde tavukları beslemeyi sürdürdüm. Şu ana kadar 10 civarında açık ve koyu renkli yumurta elde etim. Tavukları bu yönde beslemeyi sürdüreceğim” dedi. Eskici’nin elde ettiği yumurtaları görenler ise gözlerine inanamıyor. Hayvanlar ve bitkilerde gelişme sağlamak adına çeşitli çalışmalar yaptığını belirten Eskici, “Hayvanları ve bitkileri seviyorum. Yıllardan beri üretimin içindeyim. Araştırarak veya kendi fikirlerimle bazı çalışmalar yapıyorum. Bütün tavuklarıma maydanoz suyu içiriyorum. Böyle bir durumun ortaya çıkacağını düşünmemiştim. Maydanoz desenli yumurtaları görünce ben de şaşırdım. Desenli yumurtaların sayısı giderek artacaktır. Yumurtalar büyük ilgi görüyor. Biraz daha birikince satmayı planlıyorum” diye konuştu.

Güzel bir boyama

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Veteriner Hekim Ramazan Ersoy ise desenli yumurta iddiasına karşı çıktı. Ressam tavuk türünün bulunmadığını ve yeni bir  icat olması için bilimsel verilerin ortaya konması gerektiğini ifade eden Ersoy, “Tavuklar ressam oldu da,sanat dünyasının haberimi yok?” ifadesini kullandı.  Ersoy; “Kanatlıların beslenmesi sonucunda yedikleri gıdaya göre yumurtalarda görsel renk ve gıdanın görseline benzeyen motifleşme diye bir şey olamaz. Lakin koku, lezzet, iç yapısında renk değişimi olabilir. Yumurtaların sarısının açık ve koyu olduğu gibi. Havuç, karpuz, buğday, marul yiyen bir kanatlının yediği bitkilerin rengi ve görseline bezeme olasılığı yoktur. Bu yumurtalardaki renk ve motif, paskalya boyama yöntemiyle gerçekleştirilmiş bir insan marifetidir. Başarılı sayılabilecek sanat işçiliği gerçekleştirilmiş. Ressam tavuk yetiştiriliyor da, sanat dünyasının haberi mi yok? Kendisini tebrik ediyorum. Güzel bir boyama olmuş ” dedi.

  • Etiketler
  • Yorumla
  • Yorumlar
    • Anonim
    • 28 Nisan 2020 - 13:11:54
    • Yumurtanın üzerine maydonoz yaprağı konup yumurta bir bez yardımıyla sarılır ve maydanozun hareket etmemesi için ip ile bağlanır. Tencerenin içine su kuru soğan kabuğu ve hazırlanan yumurta konur. Su ısıtılır ve suyun sıcaklığı ile soğan kabuğuna rengini veren servetin pigmenti yumurta kabuğunu boyar. Maydanoz ile sardığımız yer ise boyamaz beyaz kalır. Böylelikle maydonoz deseni oluşur. Maydonoz yerine gül yaprağı sararsanız gül yaprağı deseni çıkar .

Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz