Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Milli şairimiz, evinde anıldı
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 31 Aralık 2019 - 11:55:39
Milli şairimiz, evinde anıldı

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, vefatının 83. yıldönümünde, Bayramiç’te yaşadığı ve restore edilerek müze haline getirilen evde düzenlenen törenle anıldı.

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 83. yıldönümü nedeniyle, Bayramiç’te anma programı düzenlendi. Ersoy’un çocukluğunun bir bölümünü geçirdiği ve restore edilerek müze haline getirilen evinde düzenlenen programa, protokol üyelerinin ve vatandaşların ilgisi oldukça yüksekti. Programa Bayramiç Kaymakamı Sercan Gökdemir, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, İlçe Jandarma Komutan J.Asb. Kd.Bşçvş. Salih Albayrak, İlçe Emniyet Müdür V. Murat Çelik, kamu kurum ve kuruşlarının temsilcileri, okul idarecileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Programda söz alan Başkan Uygun, “Bugün, 83 yıl önce aramızdan ayrılan, İstiklal destanımız Milli Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy ve aziz hatırasını yad etmek için bir araya geldik. Vatan mücadelesine yaptığı katkılarla övgüyü hak eden Mehmet Akif Ersoy, kişiliği örnek alınacak bir sevgi insanıdır. Ne şanslıyız ki buradan geçti. Yürüdüğümüz yollardan yürüdü. Akif’in Bayramiç’te doğmuş olması ve karakterinin oluşmasında ilçemizin rolü, bizlere gurur vermektedir. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un günlerini geçirdiği bu ev, artık binlerce kişi tarafından ziyaret edilen bir mekan haline geldi.

Bu sokaklarda yürüdü

Akif’i ve eserlerini anlamak için merkez özelliği kazandı. Bu açıdan ilçemize katkısı hala devam etmektedir” dedi. Ardından söz alan Kaymakam Özdemir, “Milletimiz Akif’i, kurtuluş mücadelemizde yazdığı şiir ve yazılardan, kürsülerden yaptığı konuşmalarıyla tanımıştır. Ancak Akif, milletimizin kalbine mührü İstiklal Marşı ile vurmuştur. İstiklal şairimizin Bayramiç için önemi burada çocukluğunu geçirmiş olmasıdır. Çocukluğunu geçirdiği bu sokakta, üzerinde gezdiği Taşköprü’de onu görür gibiyiz. Bize düşen, Mehmet Akif’e, İstiklal Marşı’na, ülkemiz, değerlerimize sahip çıkmaktır. Kendisini saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı. Konuşmalar sonrası Ersoy’un “Bülbül” adlı şiiri seslendirildi. Program, hatim duası ile sona erdi. Sonrasında Bayramiç Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen programa geçildi. Bayramiç İlçe Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleşen programda protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar yerlerini aldı. Etkinlikler kapsamında son olarak, Ersoy için babasının Bayramiç’te görev yaptığı Taşköprü Camii’nde mevlit okutup halka ikramda bulunuldu.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz