Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Müdür Çakır, bir kez daha görevden alındı
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 25 Haziran 2019 - 11:31:37
Müdür Çakır, bir kez daha görevden alındı

Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine 15 Mart’ta mahkeme kararıyla 4. kez gelen Birol Çakır, bir kez daha görevden alındı. Çakır, Biga’ya, bir alt görev olan şube müdürü olarak gönderildi.

Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 2002 yılında şube müdürü olarak atanan Birol Çakır, 2 yıl görev yaptıktan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu. Çakır bu görevini 2014 yılına kadar sürdürdü. Çakır, 2014 yılında ise merkeze eğitim uzmanı olarak alındı. Bunun üzerine konuyu mahkemeye taşıyan Çakır, 2016 yılı ağustos ayında tekrar görevine geri döndü ancak 5 gün sonra yeniden görevden alındı. Görevden alınan Çakır, araştırmacı olarak Çanakkale’ye atandı. Yeniden konuyu mahkemeye taşıyan Çakır, 2017 yılı kasım ayında bir kez daha Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne döndü. Çakır, 3. kez 2018 ocak ayında tekrar görevden  alınıp bu kez de öğretmen olarak Çanakkale’de görevlendirildi. Yılmayan Çakır, bir kez daha başvurduğu mahkemeyi kazanarak görevine 15 Mart 2019’da yeniden geri döndü. Bu sefer de yaklaşık 3 ay görevde kalabilen Çakır, isteği olmadığı halde Biga’ya, bir alt görev olan şube müdürü olarak sürgüne gönderildi. Halkın takdir ettiği bir eğitimci olan Çakır, ilçede eğitimi üst seviyelere taşımasıyla akıllara kazındı.

Yönetmeliğe aykırı

Çakır’ın yerine ise göreve tekrar Mehmet Etik getirildi. Etik’in, ilçe milli eğitim müdürlüğü yapabilme şartlarını taşımadığı iddia edildi. Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Ünvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik’te, “İlçe millî eğitim müdürlüğü kadrosuna atama MADDE 23 – (Değişik:RG-13/1/2018-30300)  (1) İlçe millî eğitim müdürü kadrolarına; öğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olmak kaydıyla, yazılı veya yazılı ve sözlü sınavını kazanarak şube müdürü kadrolarına atananlardan en az iki yıl şube müdürü olarak görev yapmış olanlar arasından atama yapılır” ibaresi bulunmaktadır. Etik’in bu şartı taşımadığı ve daha önce şube müdürlüğü yapmadığı öne sürüldü.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz