Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Sayın Özlük, bunlar da manidar mı?
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 5 Mayıs 2020 - 11:13:12
Sayın Özlük, bunlar da manidar mı?

Sabahattin Sallama’nın köşe yazısı

İlçemizin 3 AKP’li belediye meclis üyesinin sosyal medya üzerinde yaptığı basın açıklamasının,1 Mayıs İşçi Bayramı akşamına denk getirilerek yapılmış olmasını ilgiyle izledim.

Açıklamanın hemen başında emek ve dayanışma bayramını kutlayan sözcü Serpil Özlük’ü kutluyorum. Bu açıklama esnasında, bir yıl önce 70 işçinin işten çıkarıldığını ifade etti.

Sayın Özlük; 6 yıl önce, mübarek Ramazan Bayramı arifesi öncesi iftar yemeğinde Sadettin Arslan tarafından çıkartılan 34 işçinin hakkını aramak niye hiç aklınızdan geçmedi? Keşke o  günlerde de böyle konuşmalar yapsaydın. Bayramiç’te ilk kez toplu işten çıkarmanın Sadettin Arslan döneminde gerçekleştirildiğini pekala biliyorsunuz. Hangi dönem olursa olsun, tek amaçlarının  ailesinin geçimini sağlamak olan emekçilerin işsiz kalmasını tabii ki tasvip etmiyorum. Hangi nedenle olursa olsun insanlar işsiz kalmamalı.

Gelelim; Bayramiç Belediyesi’nin akaryakıt istasyonunda yaşanan ve yargıya intikal etmiş olan hırsızlık iddiasına. Benim belediyelerle ticari faaliyet ilişkilerim olmadığı için, belediye çalışanları arasından muhbir edinme ihtiyacım da olmadı, olmaz da. İddia edilen bu hırsızlık olayını en son duyan kişilerden biriyim. Olayla ilgili bilgi sahibi olduğumda da, konuyu en yetkili kişi olan belediye başkanına bizzat sorarak öğrendim.

İddiayı yargıya taşınmış olması nedeniyle haber yapmadım. Savcı ya da yargıç değilim. İnsanları yargılamak benim işim değil. Ayrıca sizin de değil..

Çünkü basın kanunu ve ilkelerine göre yargıya taşınmış olan bir olayın yazılması çok etik değildir. Bunun için haber yapmadım.

Yaptığınız basın açıklamasının 8. maddesinde olayı haberleştiren gazeteye teşekkür etmenizin ardından, ilçede faaliyet gösteren diğer 2 yerel gazetenin böyle önemli bir konuyu haber yapmamalarını manidar bulduğunuzu söylediniz.

Sayın Özlük; Size buradan sormak istiyorum. Aşağıda sıralayacağım hususlar hakkında da basın açıklaması yapmayı düşünür müsünüz? Eğer böyle bir  basın açıklamasında bulunacak olursanız davet edilirsem inanın koşa koşa gelirim. Böylece sizin tarafsız, objektif kişiliğinizi Bayramiç halkını duyurmuş olmanın gururunu yaşatırsınız bana.

1-Sayın Özlük; 2018 yılının mayıs ayından 2019 yılının şubat ayı sonuna karar yani 9 aylık süre içinde aynı firmaya ait 5 ayrı faturada 132 bin 278 lira toplam tutarda powerbank, magnet saat ve USB flaş bellek gibi 3 ayrı ürüne bu miktarda ödeme yapıldığından haberiniz var mı?

2-Bu firma sahibinin kim olduğu hakkında bilginiz var mı?

3- Haberiniz yoksa araştırma yapıp basın açıklamasıyla duyurmayı düşünür müsünüz?

Böyle bir cesaretiniz olabileceğine pek ihtimal vermiyorum. Bu firmanın kim olduğunu ben bildiğime göre siz de bal gibi biliyorsunuzdur. Bayramiç Havadis Gazetesi’nin imtiyaz sahibi ile görüşürseniz, bu firma hakkında geniş bilgi edinip objektif habercilik yapan Bayramiç Havadis Gazetesi üzerinden açıklama yapabilirsiniz. Daha önce de sordum, bir kez daha sorayım. Sizin de belediye meclis üyesi olduğunuz o belediyenin 1 milyon 406 bin TL’si iki süpürge ve çöp konteynırı yıkama aracına gitmişti ya. Siz ve objektif habercileriniz bu konuda sessiz kalmıştı ya. Hadi bana anlat bunları. 3 araca ayda 163 bin lira kira ödemek, hangi kategoriye girer sayın Özlük, bir türlü bilemedim. Siz iyi biliyorsunuz, açıklayın…

Sayın Özlük; Benim gazetecilik yaşamımın başlangıç yılları çok eskilere dayanır. Bu nedenle sizin manidar bulup bulmamanız beni hiç ilgilendirmiyor. Sizin bana gazeteciliği öğretecek son kişi bile olmayacağınızı da aklınızın bir köşesine yazmanızı salık veririm.

Gelecek haftalarda da sizden açıklamanızı isteyeceğim parasal konular olacak. Bizlerin cebinden alınıp nerelere çarçur edilmiş bu paralar herkes bilsin istiyorum. İnanıyorum ki siz de istiyorsunuzdur.

  • Etiketler
  • Yorumla
  • Yorumlar
    • Anonim
    • 5 Mayıs 2020 - 13:47:24
    • Seni kutluyorum tebrikler

    • Şenol başaran
    • 6 Mayıs 2020 - 23:59:49
    • Evet. Bence herkese bir açıklama yapmak zorundalar.
      Şuanki belediye cıktı açıklamasını yaptı.

Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz