Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Vaka sayısında düşüş
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 23 Kasım 2021 - 13:05:45
Vaka sayısında düşüş

Bayramiç’te, vaka sayısı 125, temaslı kişi sayısı ise 65 olarak belirlendi. Bunun yanında, “Okullarda Covid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar” bölümünde yeni bir güncelleme yapıldı.

İlçemizde, covid-19 vaka ve temaslı kişi sayısı yüksek seyrederken, bu durum tedirginlik yaratıyor. Salgınla mücadelede istenilen seviyeye hala ulaşılabilmiş değil. Geçtiğimiz hafta vaka sayısı 170, temaslı kişi sayısı ise 94’tü. Dün itibariyle ilçemizde vaka sayısı 125, temaslı kişi sayısı ise 65 olarak belirlendi. Bir hafta içinde vaka ve temaslı kişi sayısında yaşanan büyük düşüş dikkat çekti.  Bunun yanında Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nde yer alan “Okullarda Covid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar” bölümünde yeni bir güncelleme yapıldı. Bu kapsamda bir veya birden fazla Covid-19 vakasının tespit edildiği okul servisleri ve sınıflarda yapılması gerekenler anlatıldı. Tüm okul çalışanlarının aşılarını tamamlamalarının tavsiye edildiği rehberde, sınıf mevcutlarının sosyal mesafe kuralına uygun şekilde planlanmasının önemine dikkat çekildi.Ayrıca okullarda yiyecek tüketimine de dikkat çekilen güncellemede, yiyecek tüketiminin mümkün olduğunca açık alanlarda yapılması gerektiği, mümkün olmayan durumlarda ise öğrenciler arası mesafenin korunması koşulu ile havalandırmanın iyi olduğu ortamlarda yapılması gerektiği vurgulandı. Aynı sınıfta 10 gün içinde birden fazla vaka çıkması durumunda sınıftaki tüm öğrencilerin “yakın temaslı” olarak kabul edilerek evlerine gönderileceğinin altı çizildi.

Güncellemede enfeksiyon kontrol önlemlerine tam uyumun sağlanamadığı durumlarda da bir pozitif vakanın tespit edildiği sınıftaki tüm öğrenci ve öğretmenlerin “yakın temaslı” kabul edileceği hatırlatıldı.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz