Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Yasaklar ve kurallar kimim içindir?
  • Ana Sayfa » Bayramiç
  • 3 Mart 2020 - 11:27:39
Yasaklar ve kurallar kimim içindir?

Sanahattin Sallama’nın köşe yazısı

 

Yerel bir gazetede çıkan haber dikkatimi çekti…Eski belediye başkanı “resmi araç park yeridir” yazılı tabelanın önüne park etmiş. Bu nedenle plakaya 392 lira para cezası kesilmiş. Bu çok olağan üstü, deprem gibi bir şey değil ki.

İnsanlar devletin koyduğu kurallara ve yasaklara uymak zorundadır. Uymayanlar için ise yasaların öngördüğü şekilde kurumlara yetki verilmiştir. Örneğin, kemer takmazsan, ışık ihlali yaparsan, hız sınırını aşarsan ve buna benzer onlarca yanlışı yaptığında ceza ödemek zorunda kalacağını sağır sultan bilir. Eski belediye başkanı olanların kuralları hiçe sayma gibi bir hakka sahip olduklarını hiç duymadım. Duyan bilen varsa söylesin.

Pekala herkes gibi, oto park alanlarına park edebilir. Hatta kapalı pazar yerinde günün her saati park etmek için bolca yer de mevcut. Ama zihniyet önemli. İlçede park sorunu varmış. Evet ilçede park sorunu var. Park sorunu olduğu, cezadan sonra mı aklınıza geldi. Eğer karar siyasiyse o zaman eylem de siyasi olmalı.

Çünkü kapalı pazar yeri, otopark olarak hizmet vermekte. Keşke o siyasetçi siyasi davranmayıp örnek olmak için oraya park etseydi. O zaman daha fazla taktir toplardı.

Haberde, “İlçeye beş yıl hizmeti olan ve halan iktidar olanaklarını ilçeye getirmek için mücadele eden isme uygulanan cezanın siyasi gözdağı vermekten başka bir şey olmadığı öne sürülüyor” ifadelerini kullanan haberci, yasaların sadece muhaliflere mi geçerli olduğunu düşünüyor acaba.

Beş yıllık başkanlığı döneminde ilçeye iktidar olanaklarını getirmeyi akıl edememişte şimdi mi getirmek aklına düşmüş? Eğer bu denli yeteneğe sahip olan bir başkanın yönettiği belediyenin hiç borcu olmaması gerekmez mi?

Ne yazık ki devir teslim törenine gelmeyen başkanın yönettiği belediyenin 26 milyon borcu çıktı.

Yasalar herkes için geçerli olmalı. Kişiye özel yasa olmaz.

Hadi bana anlat..

İktidar olanaklarını ilçeye getirme mücadelesi veren başkan mavalını bırak da. Aylık 3 süpürgeye 164 bin liralık sözleşmeye açıklık getirilsin de biz de utanalım. Belediyeye iktidar olanağı değil, iki süpürge almayı aklına getirebilseydi keşke. Ne diyelim zihniyet farkımı desem, ne desem…

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz