Trafik kazası; 2 yaralı

Trafik kazası; 2 yaralı

40 avcı adayı sınavda ter döktü

40 avcı adayı sınavda ter döktü

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Motosiklet çalarken suçüstü yakalandı

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Belediye personeline “Öfke Kontrolü” semineri

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Başarılı Başhekim Özgül’e Veda Yemeği

Ne müdürmüş be…
Ne müdürmüş be…

Sabahattin Sallama’nın köşe yazısı

 

Bayramiç’te göreve başladığı günden buyana  her olayı krize çevirmeyi başaran ilçe milli eğitim müdürü, pandemi sürecini de boş geçirmedi.

Daha önce kadına yönelik aşağılama içeren sosyal medya paylaşımları nedeniyle Bayramiç Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü görevinden alınarak ilçe dışına tayin edilen şahsın tekrar Bayramiç Halk Eğitim yöneticiliğine görevlendirilmesi, iddiaya göre ilçe kaymakamının durumdan haberdar olması üzerine Milli Eğitim Müdürünün bu görevlendirmesini iptal etmesi kamuoyunda konuşulmuştu. Bilindiği üzere; ilgili kişi sadece bir gün görevde kalabilmişti.

Üstlerini aldatmayı da göze alarak yapılan bu görevlendirme çabasının sebebi ve bununla ilgili bir soruşturma açılıp açılmadığı ise merak edilmektedir.

Salgının hüküm sürdüğü şu zor günlerde, okulların onlarca sorunu bulunmakta iken milli eğitim müdürünün enerjisini daha önce yıllarca yöneticilik yapmış iki öğretmeni istekleri ve tercihleri dışında, iddialara göre hukuksuz  görevlendirmeler yapmaya harcaması gözden kaçmadı. Esasen personelinin sağlığını koruma görevi de bulunan müdürün, öğretmenlerin rahatsızlıklarını hiçe sayarak basit bir sorunu çözmek yerine medya aracılığı ile durumu krize dönüştürmesi olacak şey değil.

Atandığı günden bu yana ilçede yaşanan birçok aksaklığı ulusal düzeyde krize çevirmeyi başaran müdür geçtiğimiz yıllarda, 10 Kasım töreninde sirenlerin erken çalınmasından tutun da, kanalizasyonu bağlanmamış okulu eğitime açmak gibi sorunlarla eğitim camiasını gündeme taşımıştı.

Her seferinde “Biz yapmadık belediye yaptı” şeklinde açılamalarla adeta siyasi bir tavır içine giren müdürün, üstelik bu açıklamaları kaymakamlık makamının yaptığı makul açıklamadan sonra dile getirmiş olması da akıllardan çıkmadı. 10 Kasım’ı “bayram” olarak niteleyen yazının ortaya çıkmasıyla yaşanan skandal da ülke gündemini meşgul etmişti. Bu skandalı “sehven” diyerek geçiştirmeye çalışması ise olayı önemsizleştirmek olarak algılanmış ve büyük tepki toplamıştı.

Müdür, geçen yıl yaşanan, ilçedeki bazı okulların yıkılmak üzere boşaltılması sürecinde velilerin ve öğretmenlerin bütün itirazlarına rağmen ilçenin en kalabalık ilkokulu ile en kalabalık ortaokulunu aynı binada toplamış. Önümüzdeki günlerde ortaokulların da açılmasıyla nasıl bir karmaşa yaşanacağını kestirmek hiç de zor değil. Milli Zafer İlkokulu ile Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerini açıkça mağdur eden bu uygulamanın, “kendi okulumuz” dedikleri okulların huzurunu bozmamak için yapıldığı iddia edilmektedir.

Kısacası ilgili müdür, eğitim sorunlarını çözmek yerine milli eğitim camiasını yerel ve ulusal banının gündeminde tutmak mı istemektedir?

Mahkeme kararıyla göreve geri dönen bir önceki ilçe milli eğitim müdürü Birol Çakır’ın ilçede görev yaptığı 3 aylık süre zarfında, eski görev yerine gönderilen Mehmet Etik’in hiç gitmediği, bu üç ay süreyi Bayramiç’te geçirdiği iddia edilmektedir. Bu süre içinde izin, rapor gibi bir mazereti olup olmadığı da merak konusudur. Sayın müdürün konuyla ilgili açıklama yapmak hakkı  vardır. Eğer bu hakkını kullanırsa bizi çok mutlu edecektir.

  • Etiketler
  • Yorumla
Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.
Fotoğraf Albümleri
Video Galerileri
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz